Büyükşehir Belediyesi'nin
Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlediği 1. Kayseri Kitap Fuarı ünlü yazarların katılımı ve halkın büyük ilgisiyle sona erdi. 580 bin kişinin katıldığı fuara katılan Türkiye'nin önemli yazarları, fuarı her yönüyle mükemmel bulduklarını belirttiler ve kusursuz bir fuar gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kayseri Kitap Fuarı'na katılan yazarlar Kayseri'den ve düzenlenen Kitap Fuarı'ndan övgüyle bahsettiler. Organizasyonun mükemmel olduğunu ifade eden yazarlar Kayseri'deki çalışmaların Türkiye'deki diğer şehirlerce örnek alınması gerektiğini belirttiler. Kitap Fuarı'na katılan bazı yazarların fuar ve Kayseri ile ilgili görüşleri şöyle: İclal Aydın: Kayseri müthiş. Sabah bazı müzeleri gezdim. Çok güzel bir müzecilikle karşılaştım. Kitap Fuarı çok mükemmel. Kocaman bir fuar ve büyük bir katılım var. Her şeyi ile mükemmel.
'GİTTİĞİM EN İYİ FUAR'
Mete Yarar: Birçok fuara gittim; ama son dönemde gittiğim en iyi fuar. Hem konferansa gelenler hem ilgi çok güzel. İş doğru yapılırsa ilgi alaka da çok güzel oluyor. İlber Ortaylı: fuara katılmaktan memnuniyet duydum. Fuara bilhassa üniversite gençliği ve liselilerin alakası dikkat çekici. Gelecek yıllarda da bu fuarın büyüyerek devam etmesini diliyorum Talha Uğurluel: Okullu çocuklar, üniversiteli gençler yazarların ve kitapların peşinde koşturuyorlar. Bu bizim özlediğimiz bir manzara. Birçok fuarda bir takım acemilikler olur; ama Kayseri Kitap Fuarı şu ana kadar gittiğim fuarlar içinde en iyi fuarlardan bir tanesi. Uluslararası bir fuar kalitesinde. Sinan Akyüz: İlk fuarın acemilikleri olur; ama Kayseri'de bu yok. Salonu gezdim, yazarlara baktım ve burada bir şey dikkatimi çekti. Fuarda renklilik var. Her düşünceden yazarlar katılıyor. Umuyorum ki Kayseri'de bu renklilik devam eder.
'ALLAH NAZARLARDAN SAKLASIN'
Hayati İnanç: İlk olmasına rağmen büyük bir ilgi olduğunu duydum ve bizzat gelerek de şahit oldum. Aziz Kayserimiz büyüklüğünü gösterdi. Allah nazarlardan saklasın. İnşallah bereketlere, hayırlara vesile olacak. Yusuf Kaplan: Önemli bir iş yapılıyor. Orta Anadolu'da bundan sonra yapılacak kültür sanat ve entelektüel faaliyetlere bu kitap fuarının örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Tüm okulların fuara gelmesi ve böyle bir organizasyonun yapılması da çok güzel. Süleyman Özışık: Muhteşem ötesi bir organizasyon olmuş. Çok detaylı, çok güzel düşünülerek kalburüstü yazarlar ve yayınevleri getirilmiş. İlk olması ve kusursuz ilerlemesi muhteşem bir çalışmanın ürünü. Ahmet Şimşirgil: İlkler bazen zor olur; ama ben fevkalade güzel bir organizasyonla karşılaştım ve müthiş bir memnuniyet duydum. Kayseri, fuarcılığa çok güzel bir başlangıç yaptı. En küçük bir noksan göremedim diyebilirim. Hem rahat gezme ortamları, hem yoğun kitapçı katılımı, hem yazarların yoğun ilgisi var.