Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes'in son yıllarda yapılan yatırımlar, uluslararası tanıtım faaliyetleri ve modern tesis altyapısıyla artık dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında yer aldığını belirterek, "Her yıl artan yerli ve yabancı turist sayısı, Erciyes'in küresel ölçekte önemli bir marka haline geldiğini gösteriyor" dedi.
TARİHİNİN EN UZUN KAYAK SEZONU
Daha önce 2014-2015 sezonunu 3 Mayıs'ta, 2018-2019 sezonunu ise 5 Mayıs'ta kapatan Erciyes, bu yıl 15 Mayıs'a kadar hizmet vererek kendi sezon rekorunu da kırdı. Uzun sezonun en önemli nedenleri arasında kaliteli kar yapısı, yüksek rakım ve gelişmiş teknik altyapı gösterildi. Toplam 112 kilometre uzunluğunda 41 piste sahip kayak merkezi; Develi, Tekir, Hisarcık ve Hacılar olmak üzere dört ayrı kapıdan ziyaretçilere hizmet sundu. Sezon boyunca hem amatör hem profesyonel sporcuların yoğun ilgi gösterdiği merkez, Türkiye'nin en önemli kış turizmi destinasyonlarından biri olmayı sürdürdü.

ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Kış sezonu boyunca düzenlenen ulusal ve uluslararası organizasyonlar da Erciyes'in tanıtımına büyük katkı sağladı. Erciyes Kökbörü Oyunları, Geleneksel Kızak Türkiye Şampiyonası, Erciyes Kar Voleybolu Turnuvası, Uluslararası Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası, Mount Open Sprint Cup ve 5. Diplomatik Kayak Yarışı gibi etkinlikler binlerce sporseveri Kayseri'de buluşturdu. Başkan Büyükkılıç, bu organizasyonların aynı zamanda Kayseri'nin "2029 Dünya Spor Başkenti" hedefi açısından önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.
DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN TURİST GELDİ
2025-2026 sezonunda Polonya ve Çek Cumhuriyeti'nden düzenli charter uçuşlarının gerçekleştirildiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Almanya, İtalya, Amerika, İngiltere, Japonya, Güney Kore, Malezya, Fransa, Portekiz ve Endonezya başta olmak üzere birçok ülkeden turistin Erciyes'i tercih ettiğini söyledi. Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen ziyaretçilerin de yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Büyükkılıç, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Mersin, Nevşehir, Konya, Aksaray, Niğde ve Gaziantep'ten çok sayıda misafirin sezon boyunca Kayseri'de ağırlandığını dile getirdi.