Festivalin üçüncü gününde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na özel olarak sahne alan İzmir Devlet Opera ve Balesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Uğur Mumcu Salonu'nda verdiği konserle sanatseverlere bayram coşkusunu yaşattı. Güney Deniz Saha Bando Komutanlığı da Lale Salonu'nda sergilediği özel repertuvarla izleyenlerden tam not aldı. Ubeydullah Sezikli ve Elif Avcı'nın "Saz Söz İrfan" konseri ise Manisa İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu'nda dinleyicilerle buluştu.

SERGİLERE YOĞUN İLGİ
Festival boyunca Manisa Müzesi, Fatih Sergi Salonu, Tıp Tarihi ve Deontoloji Müzesi ile çeşitli açık hava alanları farklı temalardaki sergilere ev sahipliği yapıyor.

Manisa Müzesi Avlusu'nda Gökhan Doğan'ın "Seyyah: Anadolu Medeniyetleri" yapay zekâ destekli eseri sanatseverlerden yoğun ilgi görüyor. Ziyaretçiler, Göbeklitepe'den günümüze Anadolu medeniyetlerini konu alan eserin karşısına geldiklerinde, lidar ve görüntü işleme teknolojileriyle kendilerini geçmişin bir figürü olarak buluyor. Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi arşivlerinden seçilen Türk resim sanatçılarının eserlerinin, on sanatçının yaratıcı dokunuşları ve dijital araçlarla yeniden yorumlandığı "Köklere Yolculuk Dijital Sanat Sergisi" ise Manisa Müzesi Geçici Sergi Salonu'nda ziyaretçilerini ağırlıyor. Geçmişten Günümüze Manisa Antik Şehirleri gibi sergilere ev sahipliği yapan Manisa Müzesi'nde, Nuri Pakdil'in edebi ve fikri mirasının Hüseyin Ünlü ve Ahmet Öğreten gibi sanatçıların çalışmalarıyla bir bütünlük içinde sunulduğu "Nuri Pakdil ve Kudüs" sergisi de, Filistin mücadelesine bir saygı duruşu olarak yer alıyor. Festival kapsamında, Fatih Sergi Salonu'nda "Lidya'nın İzleri" ve "İzler ve Yansımalar: Hat ve Tezhip Sergisi", Manisa İl Halk Kütüphanesi Fuaye'de "Geleneksel Manisa Bezi", Şehzadeler Müzesi Avlu'da, "Manisalı Sanatçılar", Kurşunlu Han'da "Yaşayan Miras: Ahşap İşleri Sergisi", "Türkiye'nin Minyatürleri" ve "Dijital Hareketli Minyatür Uygulaması" sergileri yer alırken, Fatih Kulesi Müze Kule "Osmanlı Dönemi Manisa", Tıp Tarihi ve Deontoloji Müzesi "Geleneksel Türk El Sanatları", Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Fuaye alanı "Karma Görsel Sanatlar" ve Cumhuriyet Meydanı ise "Gökyüzünden Türkiye" sergilerine ev sahipliği yapıyor.

ÇOCUKLARIN FESTİVALİ
Atatürk Kent Parkı'nda kurulan "Çocuk Köyü", sahne gösterileri, tiyatrolar, atölyeler ve dev oyuncaklarla minik misafirlere eğlenceli saatler sunuyor. "Rafadan Tayfa", "Adnan Abi ile Hacivat Karagöz Aramızda", Kayseri Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği "Kırmızı Kanatlı Baykuş" gibi çocuk oyunları büyük beğeni topladı. "21. Çocuk Filmleri Festivali" etkinlikleri ise Forum Magnesia AVM'de devam ediyor.

GENÇ YETENEKLER SAHNEDE
Festival, genç müzisyenlere de sahne olanağı sağlıyor. Forum Magnesia AVM'ye kurulan "Sen de Çal" piyanoları ve "Sen de Söyle" kabininde gençler yeteneklerini sergilerken, 8 Havuz Meydanı, Tarzan Meydanı ve Cafe Sera önünde kurulan sokak sahnelerinde müzisyenler izleyicilerle buluşuyor.
KÜLTÜR YOLU MANİSA'DA BİRLEŞTİRİYOR
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın öncülüğünde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, Manisa'da hem tarihi zenginlikleri gün yüzüne çıkarıyor hem de şehrin kültürel hayatını canlandırıyor. Festivalin ilerleyen günlerinde de birbirinden değerli sanatçıların konserleri, atölyeler ve etkinliklerle son güne kadar Manisalıları buluşturmaya devam etmesi bekleniyor.
EBRU YAŞAR RÜZGÂRI ESTİ
Festivalin dördüncü gününde sahne alan ünlü sanatçı Ebru Yaşar, Manisalılardan yoğun ilgi gördü. Konseri izlemek için alanı dolduran on binlerce kişi, Yaşar'ın seslendirdiği şarkılarla unutulmaz bir gece yaşadı. "Affet", "Yoksun", "Ateşten Gömlek", "İçime Ata Ata", "Havadan Sudan" ve "Kalmam" gibi hit parçalarıyla alanı coşturan sanatçı, seyircileriyle sık sık sohbet etti. Yaşar, sahnedeki konuşmasında, "Sizlerle olmaktan inanılmaz mutluluk duyuyorum, duygulanıyorum. Gerçekten çok güzelsiniz," diyerek Manisalılarla kurduğu samimi bağı vurguladı.