Turnuvanın başhakemi Uluslararası Satranç Hakemi Salih Güzel organizasyon hakkında bilgi verdi. Güzel, "Turnuvamız iki gün sürecek ve toplam 7 tur üzerinden oynanacak. Geçmiş yıllarda Menteşe ilçesinde yapılan turnuva bu yıl farklı ilçelerde düzenlenmeye başladı. Bunun ilk ayağını Fethiye'de gerçekleştiriyoruz" dedi.

"GENÇLERİN ZİHİNSEL SPORLARLA DAHA FAZLA İLGİLENMESİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUM"
Turnuvaya katılımın oldukça yoğun olduğunu belirten Güzel, "Özellikle A kategorisinde güç ortalaması oldukça yüksek. Farklı illerden güçlü sporcuların yanı sıra satranca yeni başlayan ve küçük yaş gruplarında yer alan sporcuların da turnuvada yer alması bizleri sevindiriyor. Sosyal medya ve dijital ortamların gençler üzerindeki etkisi oldukça fazla. Satranç ise çocukların ve gençlerin strateji geliştirme, dikkat ve odaklanma becerilerini artıran çok önemli bir spor. Eğitimci kimliğimle de gençlerin bu tür zihinsel sporlarla daha fazla ilgilenmesini çok önemsiyorum" diye konuştu.
Bahar havasında geçen organizasyona şehir dışından gelen sporcuların da yoğun ilgi gösterdiği belirtilirken, turnuvanın yarın saat 18.00–19.00 arasında yapılacak ödül töreniyle sona ereceği bildirildi.


