Muş'ta doğa tutkunu kadınlar, ilkbahar mevsimiyle birlikte sarp dağlarda açmaya başlayan ve "ağlayan gelin" olarak bilinen ters laleleri fotoğraflamak için bin 800 rakımlı dağa tırmandı.

Muş'ta doğa tutkunları, ilkbahar mevsimiyle birlikte sarp dağlarda açmaya başlayan ve "ağlayan gelin" olarak bilinen ters laleleri fotoğraflamak için bin 800 rakımlı dağa tırmandı.

Yaklaşık 20 gün ömrü bulunan ters laleler, bugünlerde ziyaretçi akınına uğruyor. Laleleri görmek için yaklaşık 1 kilometrelik patika yolu tırmanarak bölgeye ulaşan ve birbirinden güzel kareler yakalamak için fotoğraf çeken doğa tutkunları, günün stresini lalelerin arasında attı. Genç Adamlar Derneği Başkanı Sedat Özcan, gazetecilere, yaklaşık 20 kişilik bir ekiple endemik ve koruma altında olan ters laleleri yerinde ziyaret etmeye geldiklerini söyledi.

Doğanın bu eşsiz nadide mirasını korumak gençlerin sorumluluğunda olduğunu hatırlatan Başkan Özcan, tüm bölge halkını bu konuda daha hassas ve duyarlı olmaya davet ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Harika manzaralar arasında bu anı ölümsüzleştirmek için çok güzel fotoğraflar çektik. Yaklaşık olarak 3 saatlik bir doğa yürüyüşünün ardından bu harika manzaralarla buluştuk. Katılımcılarımız arasında doğa severler, öğretmenler, öğrenciler, sanatçılar da var. Her biri bu deneyimi kendi alanına taşıyacak.Ters laleler korunmalı, çünkü onlar sadece birer bitki değiller. Aynı zamanda coğrafyanın sesi, suskunluğun güzelliğidir. Biz de genç adımlar derneği olarak bu sesi kulak verdik.Şimdi de daha da geniş kitlelere duyurmaya kararlıyız. Bu konuda bilinçlendirme ve korumayla ilgili etkinliklerimiz ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Dernek Üyelerinden Sevil Polat ise,"Genç Adımlar Derneği sayesinde bu yürüyüşe katıldım. Açıkçası ters laleleri ilk defa gördüm. Yerinde gelip herkesin görmesini tavsiye ederim. Eşsiz bir doğa manzarası, doğa güzelliği.Arkadaşlarla yaklaşık 3 saatlik bir doğa yürüyüşünden sonra lalelerin bulunduğu alana geldik. Burası gerçekten korunmaya değer bir yer. Ve buradaki halkı da bu anlamda bilinçlendirdik. Fotoğraflar çektik, anı ölümsüzleştirdik. Herkesi buraya bekliyoruz" diye konuştu.
