Kura programına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, Nevşehir Valisi Ali Fidan, milletvekilleri, kamu kurumlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Salonu dolduran adaylar, kura anlarını büyük bir heyecanla takip etti.
Nevşehir Merkez ile birlikte Avanos, Ürgüp, Gülşehir, Derinkuyu, Kozaklı, Hacıbektaş, Acıgöl ve beldelere yönelik projelerle dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacına kalıcı çözümler üretilmesi amaçlanıyor. Depreme dayanıklı, çevreyle uyumlu ve modern mimari anlayışla inşa edilecek konutların, şehir genelinde sosyal ve ekonomik hareketliliğe katkı sağlaması hedefleniyor. Projeler kapsamında inşaat sürecinde istihdam oluşturularak yerel ekonominin desteklenmesi planlanıyor.

Programda konuşan Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, Türkiye'nin sosyal konut alanında önemli bir tecrübeye sahip olduğunu belirterek, konut üretiminin kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti. Bulut, kura sonucu ev sahibi olamayan vatandaşlar için de yeni projelerin ve kampanyaların gündemde olduğunu vurguladı. TOKİ'nin sadece konut değil, sosyal donatılarıyla birlikte bütüncül yaşam alanları oluşturduğunu dile getirdi.

Nevşehir'de bugüne kadar 11 bini aşkın konutun tamamlandığını hatırlatan Bulut, önümüzdeki dönem için yeni arsa ve proje çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti. Konuşmaların ardından yapılan kura çekimiyle hak sahipleri tek tek belirlendi. İsmi çıkan vatandaşlar salonda büyük sevinç yaşadı. Emekli kontenjanından başvuran Feridun Baki, uzun yıllardır bu anı beklediklerini belirterek mutluluğunu dile getirdi. Eşi Sema Baki ise ileri yaşta ev sahibi olmanın kendileri için büyük bir sevinç olduğunu söyledi.

Kura çekimi sonucunda konut dağılımı; Nevşehir Merkez 600, Göreme 300, Kavak 94, Kaymaklı 50, Sulusaray 43, Acıgöl 100, Acıgöl Karapınar 101, Avanos 189, Özkonak 79, Kalaba 50, Türkeli 63, Derinkuyu 120, Gülşehir 200, Hacıbektaş 100, Kozaklı 100, Ürgüp 100 ve Ortahisar 79 konut şeklinde belirlendi.