Denetim sürecinde dikkat çeken detaylar da ortaya çıktı. İlk kontrolde firmaya ait ürünlerin faturasız olduğu belirlenirken, bu kapsamda söz konusu ürünler numune alınmadan imha edildi. Aynı firmaya yönelik ikinci denetimde ise fatura ibraz edilmesi üzerine ürünlerden numune alındı. Laboratuvar incelemeleri sonucunda kavurma etlerinde tek tırnaklı hayvan eti bulunduğu kesinleşti.

Denetimler sırasında ayrıca yaklaşık 500 kilogram kaşar peynirinin de süt içermeyen sahte ürün olduğu belirlendi. Halk sağlığını tehdit eden tüm ürünler ekiplerin koordinasyonuyla toplatılarak imha edildi. İmha işlemleri Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi.
Olayın ardından devlet kurumlarının süreci yakından ve titizlikle incelediği, gerekli idari ve hukuki işlemlerin hızla başlatıldığı bildirildi. Tespitlerin ardından firmaya idari para cezası uygulanırken, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulunuldu. Yetkililer, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceğini vurgularken, bu tür usulsüzlüklere asla müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizdi. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran olayda gözler şimdi soruşturmanın detaylarına çevrildi.