Dolu yağışından en fazla etkilenen Ferhadanlı, Hacıköy, Ahmedikli ve Güveçli mahallelerinde yürütülen çalışmalarda, ayçiçeği ve karpuz ekili alanlar ile hasadı tamamlandıktan sonra açıkta depolanan buğdaylarda oluşan zarar tek tek değerlendirildi. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, doludan etkilenen tüm üreticilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, afetin yaşandığı ilk andan itibaren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin sahada aralıksız görev yaptığını söyledi.

Aksoy, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilgili mevzuatı kapsamında hasar tespit çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü belirterek, çiftçilerin mağduriyetlerinin en kısa sürede belirlenmesi için teknik ekiplerin tam kadro görev yaptığını ifade etti. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 35 bin dekarlık tarım alanında zarar tespit çalışmalarını sürdürürken, üreticilere de önemli uyarılarda bulundu. Yetkililer, dolu nedeniyle zarar gören çiftçilerin TARSİM'e ve bağlı bulundukları İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine vakit kaybetmeden başvuruda bulunmaları gerektiğini hatırlattı.

Dolu felaketinden etkilenen üreticiler ise aylar süren emeklerinin birkaç dakika içinde zarar gördüğünü belirterek, yapılacak hasar tespit çalışmalarının ardından gerekli desteklerin sağlanmasını beklediklerini dile getirdi. Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından elde edilen verilerin ilgili kurumlara iletileceğini ve süreçle ilgili üreticilerin bilgilendirilmeye devam edileceğini açıkladı.