Şenol Güneş Spor Kompleksi'nin yanındaki dolgu alanında inşa edilen Trabzon Şehir Hastanesi'nde çalışmalar hızla sürüyor. Depreme dayanıklı şekilde projelendirilen ve sismik izolatörlerle güçlendirilen hastanede 5 bin fore kazık kullanıldı.

YOĞUN BAKIM KAPASİTESİ İKİ KATINA ÇIKACAK
Kentteki yoğun bakım kapasitesini iki katına çıkaracak olan hastanede 300 poliklinik ve 33 ameliyathane yer alacak. Toplam 900 yatağın 236'sı yoğun bakım, 664'ü ise tek kişilik nitelikli yataklardan oluşacak.
"MAYIS SONU TESLİM ALACAĞIZ"
Hastane inşaatına ilişkin bilgi veren Mehmet Topsakal, yasal ve fiziki süreçte sona yaklaşıldığını belirterek, "Fiziki gerçekleşme oranı şu anda yüzde 86-87 seviyelerinde, yüzde 90'a yaklaştı. 2026 yılının Mayıs sonu veya Haziran ayında hastanemizi teslim almaya başlayacağız" dedi. Yasal süresi 15 Aralık 2025'te dolan proje için, yapılan değişiklikler nedeniyle ek süre verildiğini aktaran Topsakal, bu sürenin Mayıs-Haziran döneminde tamamlanmasının planlandığını ifade etti.

BAZI HASTANELER TAŞINACAK
Trabzon Şehir Hastanesi'nin yaklaşık 900 yatak kapasitesiyle hizmet vereceğini belirten Topsakal, Ahi Evren Hastanesi ve Kemik Hastanesi'nin şehir hastanesine taşınmasına yönelik talimat verildiğini, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ise yalnızca eğitim kadrosunun taşınacağını, mevcut binada hizmetin süreceğini söyledi. Bu kapsamda toplam 380 yatağın taşınacağı bildirildi.
ULAŞIM İÇİN YENİ DÜZENLEMELER
Hastane çevresinde ulaşımı rahatlatacak yeni yol çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Topsakal, dört yönde alternatif yolların yapıldığını, DSİ katkılarıyla yağmur sularının denize aktarılması için kapalı sistem hat oluşturulduğunu ifade etti.
