Akçaabat Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Tarımsal Üretimi Geliştirme Amaçlı Fide Destek Projesi" kapsamında üretilen sebze fideleri çiftçilere teslim edildi. Belediye bünyesindeki Bitki Üretim Tesisi'nde tamamen kendi imkânlarıyla yetiştirilen fideler, üreticilere önemli bir destek sağladı.

Geçtiğimiz yıl 10 bin adet fide üretimiyle başlayan proje, bu yıl kapasite artırımıyla daha geniş bir kitleye ulaştı. Düzenlenen dağıtım programında serası bulunan çiftçilere 10 bin domates ve 15 bin salatalık olmak üzere toplam 25 bin fide verildi. Yetkililer, Mayıs ayı sonuna kadar 75 bin adet domates, biber ve salatalık fidesinin daha vatandaşlara ulaştırılacağını, ayrıca yıl içerisinde marul fidesi üretiminin de planlandığını bildirdi. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, tarımın ilçe ekonomisi açısından kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, "Üreten çiftçimizin her zaman yanındayız. Kendi tesislerimizde ürettiğimiz fidelerle üreticimizin maliyetlerini azaltmayı ve tarımsal faaliyetlerin sürekliliğini sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Ekim, tarım alanındaki desteklerin sadece fide dağıtımıyla sınırlı olmadığını belirterek, 2025 yılı içerisinde 20 çiftçiye toplam 30 sera kurulduğunu, 2 bin 800 Trabzon hurması fidanının üreticilere ulaştırıldığını ve fındık zararlılarıyla mücadele kapsamında feromon ile funnel tuzaklarının dağıtıldığını ifade etti. Ayrıca aronya üretim alanının 220 dönüme çıkarıldığı kaydedildi. Fide desteğinden yararlanan çiftçiler ise uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi. Üreticiler, artan maliyetler karşısında belediyenin sağladığı desteğin üretimi kolaylaştırdığını belirterek Başkan Ekim ve ekibine teşekkür etti.
