Trabzon'un turizm geleceğine yön verecek Master plan kamuoyuna tanıtıldı. Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve DOKA iş birliğiyle hazırlanan çalışmada, 15 farklı üniversiteden 34 akademisyen görev aldı. Hazırlanan plan kapsamında Trabzon'un doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin sürdürülebilir turizm anlayışıyla değerlendirilmesi, turizm ürün çeşitliliğinin artırılması, destinasyon yönetiminin güçlendirilmesi, turizmin 12 aya yayılması ve uluslararası rekabet gücünün artırılmasına yönelik hedefler belirlendi.

Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) iş birliğinde hazırlanan Trabzon Turizm Master Planı kamuoyuna tanıtıldı. 2026-2053 yıllarını kapsayan ve kentin turizm vizyonunu uzun vadeli hedeflerle şekillendirmeyi amaçlayan planın hazırlanma sürecinde, 15 farklı üniversiteden 34 akademisyen görev aldı.

Turizm Master planı tanıtım toplantısına Trabzon Valisi Tahir Şahin, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilçe belediye başkanları, kamu kurumlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.
Toplantıda sunum yapan Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu, master planın hazırlanış süreci, saha çalışmaları, analizler ve belirlenen stratejik hedeflere ilişkin katılımcılara bilgi verdi. Hazırlanan plan kapsamında Trabzon'un doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin sürdürülebilir turizm anlayışıyla değerlendirilmesi, turizm ürün çeşitliliğinin artırılması, destinasyon yönetiminin güçlendirilmesi, turizmin 12 aya yayılması ve uluslararası rekabet gücünün artırılmasına yönelik hedefler belirlendi.
KARADENİZ TURİZMİNDE YENİ DÖNEM: HEDEF DÜNYA
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Trabzon Turizm Master Planı'nın kentin uluslararası turizmdeki konumunu güçlendireceğini belirterek, Trabzon'un yalnızca Körfez ülkelerine değil dünyanın farklı coğrafyalarından gelecek ziyaretçilere de hitap eden bölgesel bir destinasyon haline geleceğini söyledi. Alparslan, Trabzon'un Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin ve Giresun ile birlikte yılın 12 ayına yayılan turizm anlayışıyla rekabet gücünü artıracağını vurguladı
BİN 300 SAYFALIK RAPOR HAZIRLANDI
Trabzon Turizm Master Planı toplantısında konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, master planında 32 başlığın ve bin 300 sayfalık bir raporun olduğunu dile getirerek, "9 aylık bir emekleri için değerli İrfan hocamıza ve bizzat yerinde görerek fikir veren 34 akademisyene, bu kıymetli ekibe teşekkürlerimizi sunuyorum. Trabzon'umuz birçok yönüyle öne çıkan bir şehir. Anadolu'nun diğer şehirleri gibi, farklı özellikleri ve güzellikleri olan bir şehirdir. Bu özel ve güzel yönleri son yıllarda gelişen turizmle birlikte hem şehrimizin hem de ülkemizin ekonomisine tahvil etmek istiyoruz. Ciddi bir gayreti ortaya koyuyoruz. Güzel bir emek var ortada. 32 başlık çıktı, bin 300 sayfalık bir rapor oldu. Trabzon'da 156 ilgilisiyle birebir görüşmeler yapıldı. Güzel bir 'Master Plan' ortaya çıktı. Kabul kararını aldık. Bu işin uygulayıcıları olarak pratiğini denetlemek, eylem planlarını yaparak ete kemiğe büründüreceğiz" dedi.