6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Sahte paralarla vurgun yaptı | Video

Sahte paralarla vurgun yaptı | Video

25.03.2020 | 10:56

İstanbul'da kadın bir dolandırıcı, internet üzerinden cep telefonlarını satışa çıkaran kişilerle anlaşma sağladı. Buluşma noktalarında 10 kişinin cep telefonunu toplamda 43 bin 150 lira değerinde sahte paralarla satın alan kadın dolandırıcı cep telefonlarını sattı. Paraların sahte olduğunu fark eden mağdurların şikayeti üzerine gözaltına alınan Zülal K. yakalandı ve tutuklandı

Sahte cep telefonlarını satın almak için buluştuğu İstanbul Emniyeti'ne bağlı sivil Güven Timleri internet üzerinden dolandırıcılık ve sahtecilik suçlarına karışan 31 yaşındaki Zülal K. isimli kadın şüpheliyi yakaladı. İddialara göre şüpheli Zülal K., internet üzerinden satış yapılan bir site aracılığıyla cep telefonunu satmak üzere ilan veren kişilerle buluştu ve cep telefonlarını sahte paralarla satın alarak söz konusu kişileri dolandırdı. Zülal K. isimli kadın dolandırıcı son olarak Üsküdar Yavuz Türk Mahallesi'nde cep telefonunu satın almak içim anlaştığı Kadir K. (19) ile buluştu. Kadir K.'ya beş bin lira ödeme yapan Zülal K. cep telefonunu alarak kayıplara karıştı. Bankamatiğe giden Kadir K. paraları bankaya yatırmak istedi fakat sahte oldukları için yatıramadı.

EMNİYETTE TEŞHİS ETTİLER

Dolandırıldığını fark eden Kadir K. hemen İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Kimliği tespit edilen kadın şüpheli Zülal K., Avcılar'da yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma derinleştirilince benzer vakalar araştırıldı. İddialara göre; şüphelinin sahte paralarla son iki ayda toplamda 10 kişinin cep telefonunu buluşarak satın aldığı ve 43 bin 150 liralık sahte para ödemesi yaparak satın aldığı 10 akıllı cep telefonunu satarak haksız kazanç sağladığı belirlendi. İnternet üzerinden anlaştıkları Zülal K. ile buluşan ve cep telefonları karşılığında kendilerine sahte paralar verilen mağdurların İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Zülal K. isimli şüpheliyi canlı olarak teşhis ettikleri de iddia edildi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki yasal işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen kadın şüpheli tutuklanarak cezaevine yerleştirildi. Şüpheli olaylar esnasında güvenlik kamera görüntülerine böyle yansıdı.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA