6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
SDE Savunma Koordinatörü Emekli Albay Suiye İdlib'deki kalleş saldırıyı canlı yayında değerlendirdi | Video

SDE Savunma Koordinatörü Emekli Albay Suiye İdlib'deki kalleş saldırıyı canlı yayında değerlendirdi | Video

28.02.2020 | 17:51

Suriye'nin İdlib şehrinde düzenlenen hava saldırısında 33 asker şehit oldu. Hatay Valisi Rahmi Doğan saldırıda yaralanan askerlerin tedavi altında olduğunu belirtirken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, yaptığı son dakika açıklamasında: “Rusya ile sahada koordine olmamıza rağmen saldırı yapıldı. 200’ü aşkın rejim hedefi ise ateş altındadır” dedi. SDE Savunma ve Güvenlik Koordinatörü Emekli Albay Mithat Işık A Haber özel yayını ile saldırıya ilişkin son değerlendirmeleri yaptı.

"RUSYA'NIN SALDIRIDAN BİLGİSİ OLMADIĞINI SÖYLEMESİ İNANDIRICI DEĞİLDİR"

SDE Savunma ve Güvenlik Koordinatörü Emekli Albay Mithat Işık, Türkiye'nin Ortadoğu'nun en güçlü devletlerinden biri olduğunu vurgulayarak; "Gerekli cevaplar ilgili ülkenin güvenlik birimlerine verilmiştir. Rusya ne zamana kadar Esad'ın arkasında duracak? Türkiye gibi güçlü bir devlet ile iş birliği içerisinde olmak Rusya'nın da lehine olan bir şeydir ki Rusya zaten bu saldırıdan kendilerinin bilgisi olmadığını söylese de bu pek inandırıcı değildir. Rusya'nın önce attığı imzanın arkasında durması gerekirdi. Millet olarak şunu bilmeliyiz ki sıkıntılı günler yaşıyoruz lakin Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Bu tür olayları karşılayacak durumdadır ve karşılamıştır. Dün saat 16:00'dan itibaren TSK'nin bölgede yapmış olduğu çok etkili operasyonlar olmuştur. Millet olarak birlik içerisinde durmamız gerekmektedir. Türkiye kendi göbeğini kendi kesecektir. Devletimiz buradaki mazlum insanları Esad rejiminden kurtaracak olan tek ülkedir." şeklinde ifade etti.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA