Türkiye'nin en iyi haber sitesi

SAVAŞ AY

Estetik ameliyat cinneti!..

Etik ve estetik... Böyle yan yana yazılınca kafiyeli iki sözcük. Ancak reel hayatta yan yana durmaları giderek zorlaşıp, mümkünsüz hale geliyor. 14-15 yaşında genç kızların bile biriktirdikleri üç beş kuruşla estetik uzmanlarına gidip silikon göğüs, silikon dudak yaptırmaları, kaşlarını kaldırtıp, kalça ve karınlarından yağ aldırmaları sıradanlaştı çünkü. Bu, neredeyse çocuk denecek yaşta kızları hem de ailelerinden gizli yaptırdıklarını bile bile bıçak altına yatırmak işlemi belki estetik ama etik değil.

Gizli gizli
Ahlak dersi verecek değilim. Yalnızca bir gerçeğin altını çizmek, estetik operasyonların handiyse bir cinnet haline geldiğini vurgulamak istiyorum. Toplumun her kesimi, ülkenin her yöresinden devamlı bir talep patlaması var. Yani sanıldığı gibi sadece metropollerde, belli bir yaşam çerçevesinin insanları tarafından talep gören bir şey değil estetik müdahale.

Burnumu düzelt gurban!..
Geçen ay gittiğim Diyarbakır ve Mardin'de pek çok hekim arkadaşım Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde büyük bir estetik müdahale patlaması yaşandığını anlattı bana. Yıllarca 'günah', 'ayıp' diye acil durumlar dışında doktora gitmeyen Güneydoğulular, estetik uzmanlarına akın akın gelmeye başlamış.

Erkeklere bak hele
Karından yağ aldırmak, burunlarını düzelttirmek, kaşını kaldırtıp, açık başına saç ektirmek isteyen insanlar hayli kalabalıklaşmış. Örneğin Dicle Üniversitesi verilerine göre son bir yılda 150 burun ameliyatı yapılmış Diyarbakır'da. İşin ilginç bir tarafı daha var. Bölge kadınları kadar erkekler de estetik ameliyatlar için kuyruğa giriyormuş.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA