Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Hap kadar bebe piyanist

Şimdi Harrogate'de muhteşem konser salonundayız. Katılımcı ülke ekipleri yarışmadan 3-4 gün önce kente konuşlanmış, provalar yapılıyor.
O gün sıra bizim.
Neco'dan gayrı; Hani adlı şarkının söz yazarı ve bestecisi A.Olcayto Tuğsuz'la birlikte orkestramız da gelmiş sahnede yerini almış. Başlarındaki adam, yani kondüktör, yani yani orkestranın şefi de Garo Mafyan.
Adını duymuşluğum olsa da, tokalaşmanın dışında bir eylemimiz olmadığından, benim için muamma genç bir adam.
Eh, serde amatör müzisyenliğim var ya, bu nedenle kafayı en çok ona takmışım.
Niye mi?..
O genç adama uzaktan bakınca son derece naif, sessiz sedasız, iddiasız, halim selim bir görüntü veriyor. Zaten gurbetteyim nicedir, zaten milli hisler doruk yapmış, endişeleniyorum. Karizması sıfıra yakın bir adam, nasıl yönetecek koca orkestrayı?

Ukalalık bana mı kaldı?
Hem endişemin yersiz olduğunu hem de ukalalık etmemem gerektiğini anlamam 20 dakika sürüyor. Çünkü Garo Mafyan daha şarkının introsunu yaptırmışken sanki büyüyor büyüyor kocaman dev bir adam oluyor. Bakışları, vücut dili, müzisyenlerin her haline yansıyan saygı, ilgi ve sanatsal biat taşarak sahneye akıyor adeta.
Sonraki günlere sıçratıyorum zamanı. Artık pek çok konuda sohbet etmiş, müzikten tarihe, siyasetten spora, günlük yaşama ve elbette aşka sevdaya dair ne güzel şeyler konuşup, yakınlaştığım bir arkadaştır Garo.

İzmir Ekspres Orkestrası

Yıllar ilerler. Yollar anavatanda kesişince aramızdaki dostluk arsız sarmaşıklar gibi (iyi ki) gürleşir, gelişir.
3.5 yaşında piyano resitali vermiş bir adamın; ustalık, duayenlik yıllarında yakın arkadaşınız olduğunu düşünün. Nasıl zengin eder insanın dimağını uyy...
Tevazuun sınırlarını aşmış, kibirsiz, kaprissiz bir insan yüreği taşırken aynı anda olağanüstü yetenekle de bezenmiş biri var yakınınızda, daha ne istersiniz?
"Nereden çıktı bu yazının konusu, nereden aklına geldi de Garo Mafyan anlattın bize?" diyen varsa hemen söyleyeyim.
Bodrum'dayız bu kez.
Kentin en güzel müzik yapan mekânlarının başında da Bodrum Marina içindeki konser alanı var. Orada hep ustalar ve sanatçı sıfatını gerçekten hak eden müzik insanları sahne alır. Şimdi sıra Garo Mafyan ve onun özenle derlenip toparlanmış İzmir Ekspres Orkestrası performans gösteriyor.
Müthiş gençler olduğunu söylemeliyim onların da.
Vokaller öyle, enstrümantalistler öyle ve elbette ki başlarında ustaları, abileri, sanattan yana babaları Garo var.
Daha 2 gece önce yüzlerce hayranla beraber onları seyredince hem dinlemekten keyif aldım hem de nostaljiye daldım.
Fena mı ettim?..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA