Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Korkuluk değiliz

Düşünüyorum da, yumuşak karnı yakalamışken, diline dolayacağın o şöhretli kişi ya da kişilere hangi biçemle, hangi dozda ne kadar vuracağın, kaleminin insafına kalmış he mi?
Kendi payıma böyle bir şeye asla tevessül etmedim etmem de. Hepsinin tek tek benden daha zeki, akıllı, bilgili olduğunu varsayıyorum o gençlerin. Seviliyorlar, tercih ediliyorlar, el üstündeler, iyi kazanıyorlar, çok çalışıyor, emek veriyor, tırnakla kazıyor, şansları da yaver gittikçe yaşam kalitelerini yükseltiyorlar.
Peki "rahat mı batıyor bunlara?"
İşte tam da bunu demek istedim. Bu soruyu bu şekilde olsa olsa rahmetli anam safça sorardı. Bize yakışmaz, zaten sorsak bir manası, mantığı da olmaz.
Hayat onların, seçim hakkı onların. Her seçim de bir vazgeçiştir. Sonucunu hesap kitap eder, ister içer ister terk eder.
Sanatçı evliya olmak zorunda değil ki. Topluma örnek olmak ille de yapması gereken şey değildir sanatçının. Aksini düşünmek bile mümkün. Sıradan olmayacak ki öne fırlasın, toplumu o ileri zaviyeye çeksin.
Peki, baştan bu yana niye top çevirir gibi yapıyorum?
Çünkü itiraz ve ikaz noktalarıma kanal açıyorum.

Meraklısına notlar
Üstüne alınıp, dinlemek isteyen pay çıkarsın aşağıya yazacaklarımdan.
Tanınmış olmayı şöhret sanmayın. Kola kutusu da tanınıyor, Çakal Carlos da...
Özellikle televizyon asla şöhret yaratmaz. Ünlenirsiniz belki. Bir süre ekranda görünmezseniz buz üstüne yazılan yazıdan farkı kalmaz o ünün. Eski dizileri, programları, yarışmaları anımsayın. Kudretli, kuvvetli, hırslı, fiyakalı yüzleri hatırlamaya çalışın.
Haa, gerçek şöhret de olabilirsiniz. Lakin şöhret olmak bir meslek değildir. Ali Ağaoğlu ev satacaksa belki 3 kuruş jest yapar size ama şöhretinizden bir miktarını bankaya yatırıp, dairenin tapusunu alamazsınız.
Bazı işlerin hele de sizin iştigal alanlarınızdaki işlerin dünü yoktur. "Ben şu projede şeydim, şey etmiştim" deseniz ne olur ki?
Güncele gelirsek; son siyasi olaylarla narkotik operasyonlarının pişti olmasını öküz altındaki buzağıda ararken insaf etmek lazım. Son 10 senenin haber arşivine göz gezdirin. Her yıl en az 1-2 defa benzer çalışmayı yapıyor narkotik dedektifleri. O zamanlarda da mı 'cezalandırılıp ayar verilecek' aktivist sanatçılar vardı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA