Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Özedincik kırılma noktası

Öğrenince çok sevindim ama rastlaşınca sarılıp kucaklaşarak tebrik etmek istedim Sinan'ı.
Sinan...
Genç yaşına rağmen çok deneyimli, doğal yeteneğini yıllarca emeğiyle işlemiş ve meslektaş ya da okur fark etmez herkes tarafından takdir edilen bir gazeteci Sinan Özedincik yani...
Yıllardır kapı yoldaşı olarak izlerken de "küçük dev adam" diye takıldığım bu kardeşimiz, Sabah Gazetesi Günaydın Eki Genel Yayın Koordinatörlüğü'ne getirildi de odur keyfimin kaynağı.
Bunu malumu ilam için yazmadım, ilk yazı günüm olduğu için ancak denk geldi ve önemli bir durum da var eklemem gereken.
90'lı yılların sonuydu. A Takımı için yurtdışında, özel bir çekimdeydik ekipçe. Yolculuğun İskoçya ayağında bir haber geldi kanalımız atv'den. O dönemin cevval ve ele avuca sığmaz mağazin muhabirlerinden Sinan Özedincik, Bodrum'da tatil yapan Yasemin Yalçın'ı plajda fotoğraflamak istemiş. İlyas İlbey de durumu görünce, hiddetlenmiş. Sinan'ı tartaklamıştı.
Fosilleşmiş bir konuyu açarak hem zaman hem adap ziyanlığı yapmayacağım. Lakin sonucu söyleyip meseleyi anlatmam da şart. Tatsızlığın bitmesi için çaba harcayanlara biz de dahil olduk deyip geçeyim orasını da.
Yakın dost ahbap olan, kendi dallarında gerçekten başarılı iki adam İlyas ve Sinan'ı ikna edebilmek, duruma yatıştırıcı olabilmek için bir araya gelip canlı yayında helalleşmelerini istedik.

Sıcak Atmosfer
Herkes gibi o sıcak atmosferli günlerde biz de pek netice alamadık maalesef.
Ertesi gün izlenme oranları açıklandı. Bizim program gecenin geç saatine kadar sürmesine karşın ilk sıralarda...
O güne kadar daha çok sokak siyaseti, sokağın sesi, diyar diyar dolaşmanın, memleketi turlamanın adresi olan A Takımı'nı birkaç hafta da tartışma formatında deneyebilir miydik?
Kanal yönetiminden de aynı öneri gelince heyecanlandık doğrusu.
Sonrasında programımızı daha bi popüler ve izlenir kılacak olan tartışma formatı işte öylece doğmuştu.

Vay evlat
İşte 10 yıldan fazladır, "vaay bize format değiştirten kırılma noktası evlat" diye şakalaşıp sevdiğim kardeşim Sinan'ı yakın kutlamak içimden fazlasıyla geldi. Hele haftalardır bir hastane odasının, kendi içine daha rahat bakıp, her şeyi yeniden değerlendirtmeye büktüğü şu günlerde; bir genç meslektaşı olabildiğince iri kıyım tebrik eyleyeyim dedim. Kutlu ola Sinan'ım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA