Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

"Kazmalık" bazen işe yarar

Beşiktaş, rakibine oranla galibiyete daha muhtaçtı. Ama sahaya 8 savunma oyuncusuyla çıkmıştı. Belli ki Mustafa Denizli ilk yarıda ligin en iyi pas yapan orta sahasına sahip Fenerbahçe'nin iletişim hatlarını imha edecek, ikinci yarıda da oyuna alacağı hücum oyuncularıyla bitirici darbeyi vuracaktı. Ama işi "hesap bozmak" olan Alex'i unutmuştu. Brezilyalı, daha kapıda misafirlerini "kolonya" ile karşıladı ama Beşiktaş yine de "ayılamadı." Aslında Fenerbahçe, bir kişi eksik oynuyordu. Güiza sanki Survivor yarışmacısı... Dörtlü defansın arasında tek başına Küçük Emrah bakışları fırlatmaktan başka bir şey yapmadı. Gözü ufukta, kendisini bu ıssız adadan kurtaracak bir gemi dumanı aradı, durdu. Güiza seneye Fener'de kalır mı bilmem ama banka reklamında Beyaz'ın yerine oynayacağı kesin... 13. dakikada ayağına gelen pozisyonu gol yapsa, kalan dakikalar ter atma idmanına dönüşecekti ama beceremedi. Umarım İspanyol Milli Takımı'na seçilmez. Aksi halde Dünya Kupası'nın gol yüzdesinin düşeceğinden endişe ediyorum... Aslında ilk dakikadan itibaren Fenerbahçe madeni bulmuştu. İbrahim Üzülmez ile İsmail Köybaşı'nın bulunduğu rakibin sol kanadı çökmüşken, buradan kürek kürek altın çıkarmak yerine mantıksızca ortadan sondaja devam ettiler. Oysa topu kenarlara taşıyarak hem rakibin defans direncini azaltmak hem de topu daha fazla ayaklarında tutarak oyunu soğutma" şansı elde edebilirlerdi. Bunu yapmadıkları için Beşiktaş dalga dalga gelmeye başladı.

DERBİLER 6 PUAN OLSA!
Bir de ne zaman patlayacağı belli olmayan "saatsiz bomba" Bilica'nın ceza sahası içinde her zaman yaptığı "kontrolsüz" müdahalelerden biri gelince, 3 puan riske girdi. Bobo'nun kaçırdığı penaltıda Bilica'nın atıştan önce penaltı noktasını ayağıyla kazmasının ne denli etkili olduğunu bilemem ama bazen "kazma" olmak da işe yarıyormuş demek ki! Fenerbahçe'nin kazanmasında mental olarak maça daha iyi hazırlanmasının rolü büyüktü. Buna rakibin taktik ve kadro hataları, muhteşem tribün desteği, Alex'in yeteneği, Volkan'ın atletikliği, Emre, Özer, Mehmet Topuz ve Gökhan'ın insanüstü çalışkanlıkları da eklenince 90 dakika öncesinde buram buram beraberlik kokan karşılaşma, derbi zaferine dönüşüverdi. Fenerbahçe bir derbiden daha zaferle ayrıldı. Derbilere 6 puan verilse Fener her sezon şampiyon!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA