Türkiye'nin en iyi haber sitesi
STELYO BERBERAKİS

Rum lider Papadopulos sallanıyor!

Papadopulos'un koltuğu tehlikede. "Hayır" diye halkını etkileyen lider, koalisyon ortağı AKEL ve Yunanistan'la sorun yaşayacak

Güney Kıbrıs'ta her şey bugünkü referandumda Annan Planı'na "hayır" deneceğini gösteriyor. Rum lider Tasos Papadopulos'un plana "hayır" doğrultusunda başlattığı kampanyalar, plana olumlu bakanların tüm gayretlerine karşın Rumlar üzerinde etkili oldu. Rum kesiminin en büyük partisi komünist AKEL'in de plana sıcak bakmasına rağmen bunun uygulanması için istediği güvenceleri alamayınca "hayır" diyeceklerin listesine eklenmesiyle; bir sürpriz olmadıkça, Güney Kıbrıs'taki referamdum'da "hayır"ların çoğunlukta olacağı kesinleşti.

TAVRINI DEĞİŞTİRDİ
Ancak AKEL Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas'ın "Referandum sonrası Papadopulos'la planı yeniden gözden geçireceğiz. Papadopulos, planı ölü kabul ediyorsa sorun büyüyecek" uyarısı etkili oldu ve Papadopulos tavır değiştirmek zorunda kaldı. Papadopulos ile AKEL arasında çıkacak olası bir sürtüşmenin sonucunda hükümet krizinin de gündeme gelebileceğinden söz ediliyor. Papadopulos'un başkanı olduğu ancak Cumhurbaşkanı olunca ayrılmak zorunda kaldığı DHKO partisinin kurultay çalışmalarında da ilginç manzaralarla karşılaştık. Son seçimde % 13 alan DHKO'nun kurultayını izlemek için Yunanistan'dan gelen siyasetçiler de vardı. Bu siyasetçilerin hepsi de, Abdullah Öcalan'ı yasa dışı yollardan Yunanistan'a sokmakla suçlanan politikacılardı. Eski Başbakan Kostas Simitis de

TANEA gazetesine yazdığı makalesinde Rumlar'ın fırsatını kaçırmamaları gerektiğine dikkati çekerken; gazete manşetinde "referadumdan sonra Atina ile bir kriz yaşanabilir" ifadesine yer verildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA