F.Bahçe Asbaşkanları Ali Koç ve Şekip Mosturoğlu'nun önce Divan Kurulu'na, sonra medyaya yaptıkları açıklamaları 'devrim' olarak kabul etmeliyiz. F.Bahçeliler, yıllar sonra ilk kez karşılarında samimiyetle konuşan, "Hata yaptık" diyebilen, egolarından uzaklaşarak karar nedenlerini açıklayan sorumlu yöneticiler buldular.
Yıllar sonra bu kulüpte, başkan haricinde sadece iki yönetici olmadığı, aslında başka fikirlerin, kararların, karakterlerin ve vizyonların sahibi olanların da bulunduğunu anladılar.
Başkan Aziz Yıldırım'ın iki dudağı arasında kısılıp kalan bir kulübün, kendine yakışan büyüklüğü ulaşabilmesi için çağdaş iletişim yöntemlerini kullanması gerektiği nihayet anlaşıldı. 25 milyon taraftarının, kulüple ilgili haberleri daha sağlıklı ve doğrudan yöntemlerle almasının önü açıldı.
Düşünün; son beş yılda bu ülkenin futboluna, şampiyonluklarına damgasını vuran, kaptan Alex ile, kulübün organları dışında hiç röportaj yapılmadı. Buna izin verilmedi. Alex, her sohbetinde hocanın ne kadar iyi olduğu, mükemmel bir arkadaşlıkları bulunduğu, çok iyi başkana sahip olduklarını söylemek dışına çıkamadı.
Kimse bilmiyor Alex'in saha içindeki düşüncelerini. Oynadığı bölgeye yakışan özelliklerini nasıl kazandığını, H.Berlin'e gitmek üzereyken Fenerbahçe'de nasıl kaldığını...
Daum da görevdeyken çok eleştiriliyordu. Maç sonrası dışında medyadan kimse ile konuşma, fikirlerini veya mantığını anlatma fırsatı bulamadı. Basınla görüşmesi yasaklanmıştı. Bu yüzden hiçbir kararının nedeni anlatamadı.
ZİNCİR KIRILIYOR
Zico da iki sezon özel röportaj veremedi. Türkiye'yi, Türk futbolunu, kritik anlardaki kararlarını, farklı bakış açısından bahsedemedi. Kulübün çizdiği sınırlar içindeki görüşlerinin dışına taşamadı.
Sanki hiç kötü bir şey yokmuş, herkes hatasızmış gibi; pespembe bir dünya yaratılmak istendi.
Şimdi bu zincirin kırılması, gerçeklerin daha net tartışılması, bu konuşmalardan fikirler çıkması, yeni vizyonlar oluşması, eleştirilerle gelişmenin sağlanması için adım atılıyor. Bu yüzden devrim gerçekleşiyor ve bu yüzden 'biat' etmekle eleştirilen yöneticiler "Burada biz de varız" diyebiliyorlar.
Fenerbahçe gerçek ivmeyi bu noktadan sonra kazanacak. Çünkü 'çok sesli' sisteme geçiyor. İnşallah!