Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Farkındalık!

Fenerbahçe Galatasaray'ı yendi, Young Boys karşısında son dakikalarda yediği golle galibiyetten oldu.
İki maçın, iki ortak özelliği var. Birincisi takım 10 kişi kaldı. İkincisi rakibe mahkum oynadı, maçı ele geçiremedi.
Eskisinden farklı olması beklenen performansın, eskisinden daha kötü olması gibi bir durum çıktı karşımıza. Bu satıh, beraberinde Aykut Kocaman'a bazı eleştiriler getirdi.

YÜZEYSEL YORUMLAR
Çoğu yüzeysel olan ahkamların, büyük kısmına elbette katılmıyorum. Eski ezberlerden çıkan, sadece dikkat çekmek adına yazılmış veya söylenmiş yorumlar bunlar.
Farkındalık daha başka. Mesela, niye Semih Şentürk değil de Gökhan Ünal ilk on birde başlıyor? Hazırlık etabına Semih ile başlamıştı takım, sonra Gökhan geldi ve kaldı. Biraz araştırınca antrenman performansıyla karşılaşıyoruz. "İyi çalış, istekli ol, sen oyna" demişti Aykut Kocaman oyuncularına. Gökhan buna uymuş durumda, Semih ise rekabeti sevememiş.

YENİ BİR SENARYO!
Fenerbahçe'deki en önemli yapılanma "adalet" ti. Kocaman bunu sağladığı anda sorunları çözeceğini biliyor. Oyuncuları da artık fark ediyor. Ne Zico, ne de Daum bu yapıdaydı. İlk onbirleri değişmediği gibi, maç içindeki oyuncu değişikliklerinin dakikası ve isimleri de ezberlenmişti. Şimdi ise yeni senaryo var ve figüranlara da baş rol önerebiliyor.
İkinci farkındalık; bu takımın yarısını değişeceği. En az dört ilk onbir oyuncusu yeni katıldılar takıma. Alex 10 gündür çalışıyor, santrfor henüz alınmadı. Ve en az üç-dört oyuncu, 10 gün sonra artık bu takımda oynamayı bırakın, bu kulüpte olmayacak.
O yüzden bakarak konuşmak yerine, görmeye çalışarak anlamak en doğrusu. Aykut Kocaman babamızın oğlu değil. Ama Fenerbahçe'yi çağa taşıyacak bir mantalitenin peşinde. Bunu da kaçamaksız uyguluyor. Eskisi gibi "Başkanın evine git, formayı kap" dönemi kalmadı. Çünkü başkan, teknik adamının sonuna kadar arkasında ve kararlarını tartışmasız uyguluyor.
Fenerbahçe için en önemli fırsat bu. Aykut Hoca'yı "yeterli-yetersiz" diye tartışmaya çalışıyorlar, çünkü ellerinde felsefe ve argüman yok. Bir ıskanın hesabını teknik adamdan sorarak da seviyelerini belli ediyorlar.
Fenerbahçe değişirse, çok şey değişir. Baştan söyleyeyim, farkındalık budur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA