Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAZAL ATEŞ

Size bir mektubum var!

"Sosyal sorumluluk, toplumsal duyarlılık" ne kadar da kıymetli kavramlar.
"İnsani yardım, toplumsal adalet, küresel sağlık, çevre" içerikli sosyal sorumluluk projelerinde hedef toplumsal faydadır.
Bu projelerle insanda; empati, fedakarlık, yaşam felsefesi, hayırseverlik gibi birçok farkındalık, olumlu kişilik özellikleri yer etmeye başlar. Başkent de sorumluluk projeleriyle ülke genelinde büyük fark yaratmaya devam ediyor. Sadece sivil kuruluşlar değil okullarımız da bu projelerle binlerce gönüle el uzatıyor. Sevgili arkadaşım Mimar Sinan Ortaokulu Türkçe öğretmeni Deniz Sakça, Sıla Dalkılıç'ın da içinde yer aldığı "Size Bir Mektubum Var" projesi de bu değerlerden biri. İstanbul'dan matematik öğretmeni Aslı Özer Baki, Afyon'dan Türkçe öğretmeni Ali Karakaşlı projenin mimarları. Pandemi döneminde fiziksel ve ruhsal engeli bulunanlara dost eli uzatarak, onların hatıralarında güzel anlar bırakmak için çıkılmış yola.
İyilik halkasına, Bursa'dan Mihriban Aslı Kırçıl, Adana'dan Fatma Esin Baloğlu, Burdur'dan Ayşegül Kurumlu, İzmir'den Mert Sağlam, Ağrı'dan Esra Benli ve öğrencileri de eklenir. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelecek mektupları bakım merkezlerine ulaştırmayı hedefleyen bu proje Türkiye sınırlarını aşmış durumda.


***


Bu gönüllü öğretmen ordusunun elinde adeta bir sihirli değnek var…Gönüllü öğrenciler engelli bakım merkezlerinde kalan vatandaşlara, personele mektup yazıyor. Hem de her ay düzenli olarak… Bunlar arasında genç, yaşlı, kimsesiz olanlar, birinci derece yakını bulunmayanlar da var. Mimar Sinan Ortaokulu'ndan öğrencilerin de yer aldığı bu iyilik hareketinin Avrupa ortakları da var. Proje Avrupa'da okullar için oluşturulan eTwinning platformu üzerinden başlatılan projede Bosna- Hersek, Bulgaristan, Letonya, Romanya ve Ukrayna'dan öğretmenler de yer alıyor. Bu ülkelerden gelen mektuplar çevrilerek iletiliyor.
Öğrenciler bir de yaptıkları puzzle çalışmalarını çerçeveletip gönderecek. İlk etkinliğin adresi de Nazilli Mutlu Hayat Engelli Bakım Merkezi oldu. Türkiye'nin dokuz okulundan, beş farklı ülkeden öğrencilerle birleşerek "size bir mektubuz var" dedi.
Emeği geçen her bir öğrencimizi, öğretmenimizi kutluyorum. Ünlü Alman edebiyatçı Wolfgang Von Goethe "Mektuplar bir kişinin geride bırakabileceği en önemli anıtlar arasındadır" der. Bu mektupların her biri iyilik anıtı olacak. İyi ki varsınız!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA