Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Vurun! Mahallenin delisine..

İyi niyetli bir toplumuz.
Karşılık beklemeden el uzatana el veren, yardım sever, fedakâr ve koruyucu…
Bir o kadarda koru(ya)mama...
Acıma duygularıyla taciz...

Yetmiyor, bazı gözü dönmüş, uçkuruna sahip olamayan "özürsüz" kişilerce zihinsel engelli kızlarımaza ve kadınlarımıza tecavüz...

Daha önce çok yazdım. Geçmişi kaşımanın anlamı yok! Fakat, tecavüz olayları tekrar hortayınca ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ibretlik bir hayat hikâyesini okuyunca, konuyu tekrar işlemem şart oldu.

Yazılı ve görsel medyaya yansıyan habere göre, Sinop'un Gerze ilçesine bağlı Kuzsökü köyünde Yılmaz Bostancı, amcasının zihinsel engelli kızı Z. B'ye tecavüz ediyor. Olay savcılığa intikal ediyor. Hapis cezasından korkan Bostancı, tecavüz ettiği kızla zoraki evleniyor. Ve bir çocukları oluyor. Gözü dönmüş baba, ağlıyor diye el kadar bebeği yumruklayarak hastanelik ediyor. Şim o engelli kızımız hastanede bebeğine bakmak için çırpınıyor.

İnsan olmayı sorgulatan bu haber zihinsel engellilerin yaşadığı dramı anlatıyor.
Bu ülkede sakat olmak zordur. Hele zihinsel engelli olmak çok daha zordur...

Zihinsel engelli olmak, yani mahallenin delisi(!) olarak görülmek, zor zenaattir. Eski püskü kıyafetler içinde dolaşırsınız. Kafanız daima yarık, tecavüze uğrayıp, yüzünüz ve kolunuz çürük içindedir.

Mahallenin çocuklarının "taşladığı" delisiniz çünkü... Yalnızca çocuklar mı? Koca koca adamlar, sözüm ona yetişkinlerin sizinle alay etmesine "aldırmamalı" ve sürekli onlara "delilik" yapmalısınız. Ki, onlar kendilerini; "şükür ben onun gibi değilim" diye hissedebilsin.

Mahallenin delisine taş atmak, hakaret, alay ve işkence, "mahallenin en doğal hakkıdır" zira...
Nitekim, kafasında "özürlüye bakışı" bu olan kültür, tecavüze uğrayan özürlü için; "bu haliyle çocuk yapıyor. Yazık!" diye dedikodu yapar...

Siz, "nasıl olur?" diye insanlığınıza, uygarlığınıza yakıştıramadığınız bu söylentiye isyan edersiniz fakat, "mahallenin delisine" her şeyi mubah (hatta hak) olarak gören anlayış yüzünden, sadece bedeniniz değil, ruhunuz da tecavüze uğrar.

Halbuki, toplum tarafından "deli" tabir edilen zihinsel engelliler kimsenin malına, canına göz dikmiyor. Kimseye tecavüz de etmiyor. Ne acıdır ki kendini akıllı sanan, deliye(!) her şeyi yapmayı "Hak" gören, gözü dönmüş, uçkuruna sahip olamayan kişiler zihinsel engelli kızlarımıza, kadınlarımıza tecavüz ediyor. Erkek çocuklarımıza da...

Böylesine üzücü yürek sızlatan olaylardan sonra, duyarlı vatandaşlarımıza, tüm STK'lara, kolluk kuvvetlerimize ve caydırıcı hukuk sistemi olan 4 gruba sesleniyorum:
Gelin özel durumu olan savunmasız kişilere birlikte el verelim.

Sorularınız için iletişim bilgileri:

Faks: (0212) 354 34 69
Tel : (0212) 354 34 76
e-posta: cemalettin.gursoy@sabah.com.tr
SMS: CG yazıp 4122'ye gönderin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA