Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Gülmanlar'da kim gülüyor?

Haftanın en hararetli ailesi onlardı. Oğul Lemi Gülman'ın düğünü ertesinde skandal patladı: Chanel'lerin, Hermes'lerin kadını Feryal Gülman, eşi Kemal Gülman'a boşanma davası açmıştı. 81 yaşındaki andropoz mağduru, 49 yaşındaki eşini 22 yaşında bir kadınla aldatmıştı! Bu iddialı rakamların bedeli de öyleydi: 200 milyon tazminat, aylık 225 bin nafaka. Haliyle, çenemizi yordu...

Evet, medeni haller muharririniz iş başında! Salı günkü gazeteler, zor elde edilmiş bir saadet haberini muştuluyordu: Soyadından aşina olduğumuz işadamı Lemi Gülman ile ekranlardan bildiğimiz spiker Ece Özbek, nihayet muradına ermişti. 'Nihayet'in hikâyesi bayağı uzundu: Çiftin yaklaşık altı yıllık mücadeleli bir münasebeti, Emir adında iki buçuk yaşında bir de meyvesi vardı. Fakat Lemi Gülman'ın ilk eşinden boşanması bir türlü mümkün olmadığı için izdivaç ve imza yolu da bir türlü açılamamıştı.
Ex eş, yine cemiyet sayfalarının eski sakinlerinden, Mustafa Sarıgül'ün de başkan yardımcılarından Monik İpekel'in kızıydı.
Reyhan ve Lemi Gülman 90'ların başında evlenmiş, 2007'de açılan boşanma davası ise mal mülk paylaşımı yüzünden dallanıp budaklanmıştı. Ece Özbek'in devreye girdiği iddiasıyla, kadın yüklü bir tazminat istiyor, adam da vermeye yanaşmıyordu. İnatlaşma yıllar sürdü.
Geçen marttaki duruşmadan boşanarak çıkan Lemi Gülman'ın "Deve kessem yeridir," dediğini yazmıştı Bülent Cankurt Günaydın'da.
Salı günkü haberlerde 3.5 milyon liralık tazminattan bahsediliyordu. Ama bunun karşılığında, aşk kazanmıştı! Düğün cumartesi akşamı, damadın babası ve Türkiye'nin bilmem kaçıncı zengini olan Kemal Gülman'ın Bebek'teki malikanesinde yapılmıştı. Mutlu sondu.
Çarşamba günkü gazetelerdeyse bu 3.5 milyona dair düzeltme vardı: Tazminat söz konusu değildi; Yargıtay kararı bozmuş, süreç tek kuruş ödenmeden nihayetlenmişti.
Yani daha da mutlu sondu.
Fakat çarşamba günkü gazetelerin, içinde yine aynı soyadının yer aldığı asıl sansasyonel haber bambaşkaydı. Aynı aileden bir gün arayla fışkıran berekete mi şaşalım, 'örnek çift'lik halini cilalaya janjanlaya yıllardır gözümüze sokan ikilinin beklenmedik hallerine mi... Ama tabii en hayretten dehşete savuran, olgun andropoz erkeğinin, kendisinden 32 yaş genç eşini, kendisinden 59 yaş küçük bir kadınla aldatmasıydı!

3.5 MİLYON ÇEKİRDEK PARASI:
O GARDIROBU ANCA 200 MİLYON KURTARIR!
Evet, Feryal Gülman, eşinin kendisini aldattığını öğrenmiş; boşanma ve zina davası açmıştı. İddiaya göre, 81 yaşındaki Kemal Gülman, 49 yaşındaki eşini, 22'lik bir kadınla aldatmıştı!
Bunun karşılığı, oğul Lemi Gülman'a yakıştırılan 3.5 milyon liralık tazminat gibi çekirdek parası nevinden olmayacaktı elbette! Feryal Gülman, marka bağımlılığına yakışır bedeli biçmişti skandala:
200 milyonluk rekor tazminat istiyordu.
Ayrıca da kendisi için aylık 200 bin TL, 17 yaşındaki oğlu Aslan için 25 bin TL nafaka talep ediyordu.
Rakamları tahayyül edemeyenlere hatırlatalım: Kemal Gülman, Türkiye'nin sayılı servet sahiplerinden. Son Posta gazetesinin yazı işleri müdürü olan babası, onu da gazeteci olarak yetiştirmek istemiş ama Kemal ticarete atılıp işadamı olma sevdasındaymış. 18 yaşındayken matbaa makineleri ithal etmiş; hızla ithalat gurusu olmuş. Sonrası yürü ya kulum...
Gülman Group, Türkiye'nin önde gelen gayrımenkul yatırımcılarından şu an.
İnşaat sektöründe büyük projelere imza atıyor. Faaliyet alanları içinde yenilenebilir enerji, denizcilik, hidroelektrik santralleri, lojistik filan da var.

TOKİ'DE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLİK:
ÖZAL'IN PRENSESLİĞİ BU KADAR KOLAY MI?
Havalı piştileri ve delilik sınırındaki gardırobuyla bildiğimiz Feryal Gülman ise küçük bir kızken akademik kariyer peşindeymiş; "Ordinaryüs profesör olacağım," dermiş! Ebru Şallı gibi ona da bir H dövmesi yakışır doğrusu: Hırs'ın H'si!
Türkiye'yi İTÜ'lülerin yönetmesinden feyz alıp İTÜ'de mimarlık okumuş. "Ankara'da Toplu Konut İdaresi'nde kalmış olsaydım politikaya atılacaktım; gerçekleştiremediğim ve içimde kalmış bir hayaldir," diyor üç yıl önce Posta gazetesinden Seral Cumalı'ya.
Bürokrat bir babanın kızı... Ankara'dan İstanbul'a 73 yılında geliyorlar, babasını kaybettiklerinde daha sekiz yaşında. Mutsuz biten ilk evliliğinden sonra, kendisinden 32 yaş büyük biriyle evlenmesinin ardında servetin yanında biraz da baba özlemi mi var acaba?
İkili, iş görüşmesinde tanışıyor. İkinci ziyarette aşk başlıyor. Fakat eski eşinden yeni ayrılmış Kemal Gülman. Yaş farkı çok, din farkı var vs, yoğurdu üfleyerek yemek niyetinde.
Feryal Gülman nasıl bir başarı timsaliyse artık, Toplu Konut İdaresi'nden kendisine reddedemeyeceği bir iş teklifi geliyor.
Ankara'ya gidip TOKİ Dış İlişkiler Daire Başkanı oluyor. "O zaman Turgut Özal başbakan, prenslerin devirleri. Biz de o dönemin insanları olarak bir yerlerin başlarına getiriliyoruz. İnsanlar 45 yaşında böyle pozisyonlara getiriliyor, ben 25 yaşında getirildim." Allah Allah...
Tam artık evlilikten umudunu kesmiş, siyasete girmeye karar vermişken... Ve de uzaktan Kemal Gülman'ın çapkınlıklarını duyarken... Bir hafta sonu Ankara'ya gelip evlenme teklif ediyor Gülman. Teklif ile imza arasında 21 gün var!
Rivayet o ki Feryal Hanım soyadıyla, eski fotoğraflarından anlaşıldığı üzere fiziğiyle, imajıyla, ambalajıyla, sınıfıyla, dünyasıyla beraber dinini de değiştiriyor bu resmiyetle ve Musevi oluyor.

ERKEK 81, KADIN 22:
BU HAZIM İLAÇLARI DA NELERE KADİR!
Sonrasında hep çok şahane bir hayatları olduğu yönünde fotoğraflara maruz kalıyoruz. Maskemsi suretler ürpertici dursa da, birbirlerine övgü dolu sıfatlarda dur durak yok.
Sonra işte bu hafta: Şok şok şok hakikaten de! Olanlar da, detaylar da!
81 yaşındaki Kemal Gülman, borsada batıyor! 22 yıllık evlilik, araya sıkışan 22 yaşındaki 'İst Borsa'yla yıkılıyor.
İşadamının andropozu biraz rötarlı vuruyor anlaşılan. Gençleşmek için Almanya'da bir sağlık kliniğine gidiyor. 'Hazım ilacı' olduğunu iddia ettiği haplar kullanıyor; anladınız siz! Ve bir hastanenin resepsiyonunda tanıştığı 22 yaşındaki Tuluğ B.'yi telefonuna 'İst Borsa' diye kaydedip işi pişiriyor.
Feryal Gülman şüpheleniyor, takibe alıyor, SMS'leri yakalıyor. Lemi Gülman'ın düğününü bahane ederek doğru zamanı kolluyor ve düğünün ertesi günü şak diye açıyor davayı.
Böyle azgın teke durumlarında genellikle adama kızılır. Ama burada öyle fantastik bir aritmetik var ki 81'e 22 ile, adeta dörtte bir ve bu noktada insanın kızası da gelmiyor! "Hay Allah yaa, heves etmiş adamcağız," diye hor değil, hoş görülebilir sanki!
Feryal Gülman'daki bu şiddet, bu celal de fazla değil mi, krizi fırsata çevirme kraliçesi mi kendisi, 81 yaşındaki partnerden bunalıp dönemin yaş aralığı eğilimlerini tatmak isteyen bir heveskâr mı, "Ben bunu hak etmedim," diye mağduriyet edebiyatı yaparken peki bunlar 'hak'la izah edilen meblağlar mı diye çenemizi yorarken...
Perşembe günkü gazetelerde iddialar, iddialar... Feryal Gülman zaten bunu planlıyor ve tapuları bir süredir üstüne mi alıyor? Araya başka sıkışanlar da mı var? Kim mağdur, kim mazlum, kim mağlup?
Bu ayrılık daha çok su, ciddi ciddi sel kaldırır. İştahla takipteyiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA