Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ATİLLA DORSAY

Anadolu mutfağının harikaları

Anadolu Mutfak Kültürü derneğinin iki yılda bir düzenlediği Ateşbaz-ı Veli ödülleri, geçen akşam Lacivert Restoran'da verildi. Ulusal mutfağın bir ülkenin kültüründeki yerini hep savunmuş biri olarak törende çok mutlu oldum.
Ateşbaz, Mevlana'nın başaşçısı imiş. Ödüller çok çeşitli dallarda verildi. Ve böylece birçok değerli Anadolu lokakantası ödül aldı:
Antakya'nın Sultan Sofrası, Kastamonu'nun Münire Sultan Sofrası, Rize-Çayeli'nin Lale Lokantası, Malatya'nın Hacıbaba Kervansaray'ı, Gaziantep'in Şirvan'ı, Isparta'nın Kebapçı Kadir'i, Edremit'in Cumhuriyet Lokantası. Ayrıca Süheyl Budak'ın Antakya Mutfağı kitabı, İstanbul'da Hacı Abdullah, Refika Birgül'ün TV programı da ödül aldılar. Osman Serim ise Prof.
Süheyl Ünver onur ödülünü aldı.
Gecenin yemeklerinden söz etmeden olmaz. Hüseyin Ceylan ustanın hazırladığı yemekler öylesine nefisti. Evet, bu dernekler, bu aşçılar ve bu marifet sahipleri sağolsunlar, artık Türk mutfağı denen bir şey var.
Ve başa güreşiyor!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA