Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Efsane Türkiye'de yola çıktı

Yeni nesil Ford Mustang, 50 yıl sonra ilk kez resmi olarak Avrupa ve Türkiye'de satışa sunuldu. Efsane Mustang'in direksiyonuna oturmanın maliyeti ise 130 bin dolardan başlıyor

Amerikan efsanesi Ford Mustang, yollara çıktıktan yarım asır sonra ilk kez 2015 yılında Avrupa'da resmi olarak satışa sunuldu. Sabırsızlıkla beklenen aracın Türkiye'ye gelmesi ise yıl sonunu buldu. Yeni nesil Mustang'in direksiyonuna oturmanın maliyeti ise en az 130 bin dolardan başlıyor. Ford Mustang, Fastback ve Convertible gövde seçeneklerinde 2.3 litre EcoBoost 317 bg ve 5.0 litre V8 421 bg'lik motor seçenekleriyle satışa sunuluyor. Ford Mustang 2.3 EcoBoost, 0'dan 100 km/s hıza 5.8 saniyede ulaşırken, Ford Mustang V8 ise 0-100 km/s hızlanmasını 4.8 saniyede tamamlayarak Avrupa'da satılan seri üretim Ford modelleri arasında gelmiş geçmiş en hızlı model unvanına sahip oluyor. Amerika Michigan'da üretilen Ford Mustang 10 farklı renk seçeneği ile hayranlarının beğenisine sunuluyor. Mustang, yeni neslinde de temel tasarım özelliklerini korumaya devam ediyor. Ford Mustang'in kendine özgü tasarım detayları arasında; alçak ve geniş tavan, dik eğimli ön ve yan camlar, üç boyutlu, üç çizgi halindeki stoplar, kaslı gövde dizaynı, köpekbalığı burnu şeklindeki tampon ve ön ızgara üzerinde bulunan Mustang logosu yer alıyor.

DÖRT FARKLI SÜRÜŞ MODU

Yeni Ford Mustang farklı yol koşullarına en uygun tepkiyi vermek üzere; normal, spor, arazi ve kar/ıslak zemin olmak üzere dört farklı sürüş moduna sahip. Acil Durum Fren Desteği (EBA), Elektronik Denge Kontrolu (ESC), sınırlı kaydırmalı kilitli diferansiyel ve elektronik servo direksiyon ile spor otomobilden beklenen maksimum kontrol, performans ve yüksek güven sunuyor. Yeni nesil Mustang'in ergonomik tasarlanan kokpitinde, 8 inçlik dokunmatik ekran ve SYNC 2 standart olarak sunuluyor. Bu teknoloji sayesinde elleri direksiyondan ayırmadan sesli komutlarla müzik seçmek, navigasyon sistemini yönetmek ve telefon rehberinden kişileri seçerek telefon görüşmesi yapmak mümkün. Deri kaplı 3 kollu direksiyon simidinin ardındaki büyük iki daire içinde hız ve devir göstergeleri yer alıyor. Mekanik el freni sürücüye yakın olacak şekilde yüksek orta konsolda bulunuyor.

ADI UÇAKTAN GELİYOR
Bugün 50'inci yaşını kutlayan Mustang'in adı İkinci Dünya Savaşı'nda kullanılan P-51 süper avcı uçağından geliyor. Yüksek irtifa ağır bombardıman uçaklarına refakat görevi için tasarlanan P-51 Mustang, İkinci Dünya Savaşı'nın en başarılı uçaklarından biri oldu. Mustang'in anlamı ise İspanyolca vahşi at demektir.

50 YILDA 9 MİLYON ADET SATTI
Bugüne kadar toplamda 9 milyonu aşkın satış rakamına sahip olan Ford Mustang'in 6'ıncı nesli, kendi alanında bir rekora imza attı. İlk kez Avrupa'da satışa sunulacağı haberlerinin ardından, 2 bin 600'ü aşkın sipariş aldı.

FİLMLERDE BAŞROLÜ PAYLAŞTI
Amerika'da 1964'ün ikinci yarısında satışa sunulan Ford Mustang, ilk yılında beklentilerin üzerinde satıldı. İlk yıl 121 bin, bir sonraki yıl ise 559 bin 451 adet satışa ulaştı. Tarihi rekorunu ise 1966'da 607 bin 560 adet ile gerçekleştirdi. Kısa sürede efsaneleşen model, Sean Connery ile 2 Bond filmi de dahil olmak üzere Will Smith, Nicholas Cage, Jason Statham, Tom Cruise ve Steve McQueen gibi ünlü aktörlerle başrolu paylaştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA