Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Tedirginlik ve Arda Turan

Dün de anladım ki, bizim ülkemizde gerek kulüp takımları gerekse de Milli Takımımız, bu tarz "Tamam mı devam mı?" maçlarında gerçek kalitesinin altında kalıyor. Bu karşılaşmada gerçekten çok ciddi oynuyoruz. Takımlarımızın disiplin olarak bir problemi de yok. Çok da mücadele ediyoruz. Ama oyun kalitemiz, oyuncularımızın bireysel kalitesinin iyi seviyede olmasına rağmen beklenen kadar iyi olmuyor.
Ligimizin ikinci yarısında oynanan, Fenerbahçe'nin bir Antalyaspor maçını düşünelim. Ya da Trabzonspor'un Manisa deplasmanındaki oyununu. Kulüp takımları o maçlarda nasıl tedirginse, Milli Takımımız da dün aynı şekilde tedirgin, yaratıcılıktan uzak, garantici ve kontrollüydü. Bu tarz bir stratejiyle kazanma arzusundaydık.
Allah'tan Arda gibi bir yeteneği var futbolumuzun. Muhtemelen Guus Hiddink, yüzde 100 hazır olmasa da Arda'yı, bu yeteneğini ve skoru değiştirme özelliğini bilerek ilk 11'de başlattı. Oyuna ve skora baktığımızda karşılığını da aldı.

ÜÇ POZİSYON ÜÇ TAKIMDAN!
Dünkü maçın gösterdiği bir başka nokta da Milli Takım'da bir kadro istikrarının yakalanması gerekliliği... Maçta Türkiye adına oluşan üç önemli pozisyona bakarsak, Trabzonsporlu Selçuk İnan'ın pasında takım arkadaşı Burak Yılmaz pozisyona girdi. Galatasaraylı Hakan Balta, taç atışından Arda Turan'a asist yaptı. İkinci golde de Semih Şentürk, Fenerbahçeli Gökhan Gönül'e golü attırdı. Bu üç pozisyon bile, Milli Takım'da kadro istikrarının şart olduğunu gözler önüne seriyor. Yetenekli genç oyuncularımız var. Bu oyuncuların yanında, tecrübeli ve formda oyuncularla da yola devam edilmeli.
Her şeye rağmen Euro 2012 yolunda çok önemli bir üç puan alındı dün gece... Kendi sahamızda ikincilik için, kalite olarak olmasa da, kağıt üstünde en ciddi iki rakibimizi yendik. Belçika'nın ardından Avusturya'ya da ciddi darbe oldu bu mağlubiyet. Grup şu an avantajlı konuma geldik. Elbette bu takımlarla deplasmanda oynayacağımız maçlar ve evimizdeki Almanya maçı Euro 2012'de olup olmayacağımızı belirleyecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA