Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Özgüveni olan kazandı

Maçın gerçeği şuydu: İyi futbol yoktu. İyi futbol olmaması için nedenler de vardı. Bir tarafta kazanmak zorunda olan Fenerbahçe, diğer tarafta kötü geçen sezonun özürünü dilemek isteyen Galatasaray... Her iki takımın da golleri bireysel hatalardan yedi. Ama dağ fare doğurdu. Kötü futbol ve psikolojik savaş vardı. Bu psikolojiyi müthiş özgüvenli Fenerbahçe kazandı. Üst üste galibiyetler t a k ı - ma güven verdi. Önceki maçlarda her türlü skora karşı oynadı Fenerbahçe ve çok sakindi. Çünkü mağlup duruma düştüğü maçları kazanarak özgüvenini tazelemişti.
Bir tarafta skoru korumak için şuursuzlaşan bir takım diğer tarafta geride olmasına rağmen sakinliğini koruyan bir takım. Bu iki farkı güven açıklıyor. Futbolda herşeydir güven. Fenerbahçe bugün iyi oynamasa da özgüvenle kazandı.

KOCAMAN 25 YILLIK HOCA GİBİ
Niang'ın sakatlanması Fenerbahçe'ye yaradı. Kalabalığın içinde çok forvet bulunması oyunu iyice sıkıştırır çünkü. Yerleşik düzene karşı tek şansın duran top ve kenarlar. Sonuçta Fenerbahçe'nin golleri duran toptan boş alana yapılan koşularla geldi. İkinci yarıda Selçuk'un pozisyonuna Mehmet geçti. Ama ne Özer ne de Niang kanatlara inmedi. Stoch'un girmesiyle Fenerbahçe kanatlara indi. Özer de kendi kanadına geçince oyun yayıldı ve Alex'e alan açıldı. Alex de zaten bunu değerlendiren oyuncu.
Hagi ise ilk devre sonunda Pino değişikliğini yapmalıydı bence. Aykut da Niang-Stoch değişikliğini daha erken yapmalıydı. Galatasaray çok kırılgan yapıda. Golü yemesiyle bitti Galatasaray. Hagi kahraman olabilecekken bir anda kulübede çöktü.
Aykut Kocaman'ın ikinci yarıda sakinliği, olgunluğu, taktiği çok iyi bir performanstı. 25 yıllık teknik direktor gibiydi. Ligin devre arasında herkes Kocaman'ı eleştirdi. O ise sustu ve çok çalıştı. Şimdi meyvesini topluyor. Hagi de bu olgunluk yoktu. Galatasaray'ın 18'i içinde yaz desen en son bu 11'i yazarsın. Hagi kendi oyuncularıyla kahraman olmayı tercih etti. Devre arası kendi aldığı 5 oyuncu ile çıktı maça. Ne Pino ne de Kewell vardı. 'Kazansam da ayrılacaktım' havası vardı Hagi'nin. Bence Galatasaray sezonu Tugay Hoca ile bitirmeli.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA