Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Atan-tutan kazandı

Trabzonspor'un kazanmak zorunda olduğu, Galatasaray'ın da prestij maçı...
Aslında 90 dakika boyunca bu psikolojiye uygun bir maç oldu.
Trabzonspor son derece kontrollü, hatta iki bekini oyuna sokmayacak kadar kontrollü...
Galatasaray da "Bana ne Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin şampiyonluğundan" düşüncesinde; kazanmak istiyor.
Belki mücadelede fazla pozisyon yok ama; Galatasaray'ın ilk yarıda Arda'yla kaçırdığı bir fırsat var. Yine Arda'nın ikinci yarıda Lucas Neill'in güzel ortasında bir kafası var. İyi de bir vuruş yaptı, ama üç maçtır görev alan ve çok kritik kurtarışlar yapan Tolga Zengin müthiş çıkardı.
Son 15 dakikaya kadar, Trabzonspor ilk yarıda Burak Yılmaz'la girdiği pozisyon dışında gol pozisyonu üretemedi. Kazım'ın atılması ve Galatasaray'ın 10 kişi kalmasından sonra, biraz daha önde oynamaya başladılar. Ama bu bölümde de beklerini oyuna fazla sokmadılar.
60'ta Şenol Güneş, Yattara'yı oyuna aldı.
Amacı, hazır olmayan Insua'ya karşı üstünlük sağlamaktı. Bir kişi fazla oynayan Trabzonspor, duran toplarda Selçuk İnan'ın ortalarıyla gol aramaya başladı.

BURAK YOKTAN VAR EDİYOR
Maç boyunca Galatasaray'ın iki stoperi çok iyi futbol oynadılar. Gökhan da, Servet de çok iyiydi. Orta sahada erken bir değişiklik gördük. Sakatlanan Yekta'nın yerine Mustafa Sarp girdi. Üçlü orta sahanın ikisi Ayhan ve Mustafa'nın iyi oyununa Culio katılamadı. Trabzonspor'un risk aldığı bölümlerde Galatasaray, savunmayı ikiye bir yakaladı. Ancak Pino'nun vuruşunda yine Tolga başarılıydı.
İşte bu gol kaçtıktan sonra sezon başından beri yoku var eden Burak Yılmaz, sahneye çıktı ve Trabzonspor'un liderliğini korudu.
Şampiyonluk yarışında golün 80'den sonra olması Trabzon için avantaj oldu. İyi oynamamasına rağmen arzusuyla istediğini aldı.
Tabii bunda "Hem atanın hem de tutanın iyi olması" çok büyük bir avantajdı.
Maçın özeti; "Tolga tuttu, Burak attı" cümlesiydi aslında. Hem Tolga Zengin hem de Burak Yılmaz mükemmel bir performans gösterdiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA