Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Aynı saatte oynamalılar

Geçtiğimiz hafta lig şekillendi. Zirvede iki, altta 4 takım kaldı. Bu periyottan itibaren bu takımların maçlarının aynı saatte başlaması gerektiğini düşünüyorum

* Fenerbahçe'nin 10 maçlık serisi, Bursaspor maçında sona erdi. Aykut Kocaman ve Alex'in "Zirvede ilk kırılmayı yaşayan, yarışı kaybeder" sözleri ışığında bu kaybı nasıl görüyorsunuz? Hem teknik direktörün hem de takım kaptanının söylediği bu laflar, bence önemli bir detay.
Ama Fenerbahçe'nin gösterdiği yüksek tempolu performans, biraz da bu görüşü hafifletmiştir. Aykut Kocaman'ın maçtan sonraki demecinden de zaten bunu anladık.

http://i.sabah.com.tr/sbh/2011/04/06/340010898379.jpg

Daha çok maçların farklı günlerde oynanması psikolojik etkiler yaratacaktır, yaratıyor da... Geçen hafta olduğu gibi... Önce Trabzonspor oynadı, gergin başladı maça. Skoru yakalamalarına rağmen, oyunun devamında da bunu gördük. Şampiyonluk yarışının yarattığı psikolojik yansımalarını özellikle son bölümde hepimiz hissettik. 1-0 kazanıp lider oldular. İkinciliğe düşen Fenerbahçe de Bursaspor maçında yaşadı aynı problemi. Takımın, maç içinde arzusu, heyecanı, isteği vardı, ama telaş da vardı. Bundan sonraki bölümde bunlar olacaktır.

Yayıncı kuruluş için belki zor olabilir ama özellikle üstteki Trabzonspor ve Fenerbahçe ile birlikte alttaki takımların maçlarının aynı saatte başlaması bu periyottan itibaren gereklidir diye düşünüyorum. Çünkü geçtiğimiz hafta sonu lig şekillendi. Zirvede iki takım kaldı. Altta da 4 takım...
* Aykut Kocaman, zorlu Eskişehir deplasmanında Emre ve Selçuk olmazsa, yine Semih-Niang-Alex üçlüsüyle ve Bursa dizilişiyle başlar mı, başlamalı mı?
Fenerbahçe, Bursaspor maçında olduğu gibi Eskişehir deplasmanına da kazanmak için gidecek. Oyun stratejisi de bu şekilde olacağı için Aykut Kocaman tüm alternatifleri oyunun başında da skora göre devamında da yaratacaktır. Skorun durumuna göre risk alınabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA