Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Gerilimi kaldıran şampiyon olacak

Süper Lig'in boyu kısaldıkça gerilim artıyor. Gergin haftalar başladı. Bir gün önce Trabzonspor'un ne kadar zorlandığını görmüştük. Fenerbahçe de dün alışılagelmiş görüntüsünün dışında fazla pozisyon üretemedi.
90 dakika boyunca çok sayıda gol pozisyonu izleyemedik. Gol de yok. Ama iki teknik adam da aslında gol için, kazanmak için takım çıkardılar. Yaptıkları oyuncu değişiklikleri de pozisyon ve gol bulmak içindi. Ama iki takıma da yetmeyen beraberlik bir türlü bozulmadı.
Fenerbahçe'de Selçuk ve Emre'nin ikisi birden olmayınca, Aykut Kocaman Galatasaray maçının ikinci yarısı gibi takımla çıktı. Defans dörtlüsünün önündeki tek ön orta saha oyuncusu Cristian, onun önünde bir üçlü orta saha Mehmet Topuz, Alex ve Özer, en önde de Semih-Niang ikilisi vardı. 4-1-3-2 ile başlayan Aykut Kocaman'ın takımı ilk yarıda son dakikadaki Semih'in penaltı pozisyonu dışında pozisyon bulamadı. Bursaspor'un ise Miller ve Ozan İpek ile iki net goım pozisyonu vardı.

SATRANÇ HAMLELERİ ART ARDA
İkinci yarıda Aykut Kocaman klasik düzenine döndü. Niang'ı kenara kaydırıp 4-2-3-1 uyguladı; olmadı.
Bu kez adamları değiştirdi. Niang'ı soldan Semih'in olduğu yere santrfora çekti, sol öne Dia'yı koydu.
O da olmadı. Ardından bir değişiklik daha yaptı; oyuna aldığı Gökay'ı göbeğe, Mehmet Topuz'u sağa yerleştirdi. Aynı şekilde Ertuğrul Sağlam da Ali Tandoğan'ı zorunluluktan çıkardı ama bunun dışında hep ofansif değişiklikler yaptı. Oyunun tamamında ofansif orta saha Ergiç'i sahada tuttu. Volkan ile Sercan'ı değiştirdi. Orta sahadan Batalla'yı çıkarıp bir forvet olan Altidore'u oyuna aldı.
Teknik direktörler kazanmak için her şeyi yaptılar. Ama bırakın kazanmayı, pozisyon bile zor buldular. Bunun iki önemli nedeni vardı. İlki; defans organizasyonlarının sağlam olması. İkincisi de yükselen gerilimin özellikle ofansif bölgede yaratıcılığı olumsuz etkilemesi.

KORAKOR MÜCADELE
Ligimizin standartlarının bayağı üzerinde korakor bir maç oldu. İki takım taraftarları da futbolcularına iyi mücadele etmediler diyemez.
Bundan sonra ligde daha güvenli, daha dirayetli kalan takım şampiyon olacak. Çünkü bu gerilimle başetmek için bu özellikler lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA