Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Sivasspor hakkıyla kazandı; fark bile olurdu

Fenerbahçe'nin yediği ilk gol bir yardımcının yapmaması gereken bir hata. Yarım metreye yakın pozisyona ofsayt kaldırmamak skoru etkileyecek bir yanlış. Niye böyle girdim yazıya? Bu ofsaytla ilgisi yok Fenerbahçe mağlubiyetinin. Tabii ki, Fenerbahçe'nin kötü oyunu hakemi ilgilendirmez. Ama Sivas takımı o kadar iyi futbol oynadı ki ve Fenerbahçe o kadar kötü oynadı ki, korner sayılarından pozisyon sayılarına baktığımız zaman yardımcı hatası falan gerekçe değil. Sivasspor, çok iyi bir futbol oynayarak, çok pozisyona girerek hakkıyla kazandı; daha da farklı kazanabilirdi.
Sivasspor, Fenerbahçe ile benzer bir oyun şablonuyla başladı. Dörtlü savunmanın önünde iki orta saha, ikisinin de ayağı iyi; Kıvanç ve Kadir... Bu ikilinin önündeki üçlü; Grosicki ve Pedriel kanatlarda, Erman da forvet arkası... En uçta da Eneramo... Yani dört forvetle oynadı. Fenerbahçe, Alex'siz oynaması öğrenmeli. Aslında Alex'siz bir şablon da bulabilmeli. Geçen yıl Trabzon'da iki takımın da çok iyi oynadığı maçta Alex'siz iki forvet başlamıştı.

FİZİKSEL YORGUNLUK BELİRLEDİ
Hem Beşiktaş maçında iki kez beraberliği yakalamak için çabalamaları hem de kısa bir süre sonra 90 dakikayı 10 kişi oynamak takımı yormuştu. Ben açıkçası Aykut Hoca'nın rotasyona gideceğini düşündüm. Takım moralli ve fiziğine güvendiği için Sezer dışında aynı kadroyla başladı. Fakat takımın fizik olarak çok ama çok düşük olması Fenerbahçe'nin mağlubiyetini hak ettirdi.
Sivasspor ve hocası Rıza Çalımbay'ı kutlarım. Geçen haftaki Beşiktaş maçındaki yürekli futbollarını Fenerbahçe önünde de devam ettirdiler.
Fenerbahçeli oyuncuların da bir mazareti var. Yüksek konsantrasyondan sonra fizik ve psikolojik olarak bir yerde düşeceklerdi. İmdada milli maç arası yetişti.
Cüneyt Çakır şahane maç yönetti. Ama ilk goldeki bayrağı kaldırmayan yardımcıyı Şampiyonlar Ligi'ne yanında götürüp götürmemeyi iyi düşünmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA