Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ ERDOĞAN

Bana güvenin

Süreyya Ayhan olayında adı hep birinci planda ifade edilen isim eşi ve antrenörü Yücel Kop... Ağrı'da dönemin Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Yıldırım'ın makam şoförü eski kayakçı Kop, kısa sürede inanılmaz bir yükselişle dünya çapında bir atletin antrenörü haline geldi. Çankırı'ya tayin olan Yücel Kop, atletizme olan büyük ilgisini antrenör olarak değerlendirmek istedi. Ancak önemli bir eksiği vardı. Spor Eğitim Merkezi'nden verilecek antrenörlük belgesi için lise diplomasına ihtiyacı vardı. İddialara göre Kop, bu diploma olmadan belgesini aldı. Liseyi ise daha sonra dışarıdan bitirdi.

13 yaşında keşfetti
Çankırı'da görev yaparken İlçelerarası Okullar Şampiyonası'nda 13 yaşındaki Süreyya Ayhan'ı keşfetti. Evli ve çocuklu Yücel Hoca, Ayhan ailesinin evine girip çıkıyor ve onların güvenini kazanıyordu. Süreyya'nın üniversite sınavını kazanması Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne gitmesi, olayın boyutunu değiştirdi. Kop'un tayini de G.Antep'e çıktı.

Babası idmanı bastı
İkilinin aşk ilişkisinin bu dönemde başladığı tahmin ediliyor. Sydney'de ve Edmonton'da gösterilen performans o kadar etkileyici oldu ki Süreyya, bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu. Böyle olunca bu ilişki de suyüzüne çıktı. Süreyya'nın babası Yaşar Ayhan, Ankara'daki Naili Moran Tesisleri'ni bastı. Yaşar Bey'in, "Kızımı sana emanet etmiştim" sözleri kulaklarda çınlıyordu. Eşinden bir türlü boşanamayan Yücel Kop, 14 Şubat 2004'e kadar evlilik için beklemek zorunda kaldı. Süreyya istemediği için başka bir uzman, onunla çalışamadı. GSGM Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın sözleriyle, "Süreyya bireysel bir sporcu. Hangi hocayı isterse onu sağlarız". Bir dönem, "Süreyya'nın vücudundaki kıl sayısını bile biliyorum" diyen Yücel Kop, şimdi onun felaketini hazırlamakla suçlanıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA