Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hz. Ömer'i beklerken

atv pek çok Arap ülkesiyle birlikte Hz. Ömer'in Hayatı dizisini yayınlamaya başlıyor. Dizi şimdiden Türkiye ile beraber, Arap dünyasının da gündemine oturdu. Ancak Ortadoğu'nun bağnaz radikal kesimleri, diziyi hedef tahtasına oturtmakta gecikmediler. Fikrimi hemen söyleyeyim:
Hazret-i Ömer gibi dünyaya çok ender gelen, erdemlerle yüklü bir kişiliğin özellikle genç nesle daha iyi anlatılabilmesi için televizyon son derece etkili bir araçtır. Eminim, milyon dolarlar harcanan, pek çok din bilgininin danışman olarak görev aldığı bu yapım, dini hassasiyetlere gerekli özeni gösterecektir. Ve bu yapım sayesinde hem Hazret-i Muhammed (S.A.V.) hem de onun sağ kolu Hazret-i Ömer'e gönül bağıyla bağlananların sayısı artacaktır.

KANALI BOMBALADILAR
Dizinin Ortadoğu'daki yankılarını ise köşemizin fahri Ortadoğu temsilcisi, bu köşenin okurlarının artık yakından tanıdığı, gazeteci ve şair dostum sevgili Abir Zaki aktardı.
Bazı kesimler işi, dizinin yayınlanacağı MBC kanalının binasını bombalamaya kadar vardırmışlar. Bu şiddet yanlısı bağnaz kesimin gerekçeleri ise şöyleymiş:
"Hazret-i Ömer'i tasvir etmek büyük günahtır ve hiçbir Sahabe'yi bir oyuncu canlandıramaz. Bu, İslam'a aykırıdır." Sanırım sırf Çağrı filmindeki Hz. Ömer'den (Anthony Quinn) etkilenerek; özellikle Avrupa ve ABD'deki pekçok kişinin İslamiyet'i seçip Müslüman olduğunu unutmuşlar.

"OYUNCULAR YALANCIDIR"
Bu arada radikal kesimlerin sosyal medya aracılığı ile savurduğu tehditler de dikkat çekiyormuş. Facebook'ta, Twitter'da "Diziyi bekliyoruz, eğer Hazret-i Ömer'e bir nebze zarar gelir ya da negatif gösterilirse o zaman yapım ve kanal çok zarar görecek" şeklinde tehditlere rastlanıyormuş.
Abir Zaki'ye göre en komiği ise bir televizyon programında konu hakkında konuşulurken Suudi din aliminin "Hocam, Kuran'da veya sünnette geçerli bir delil var mı Sahabelerin tasvir edilmemelerine dair?" şeklindeki soruya verdiği yanıt olmuş: "Bir oyuncu dizide çıkıp 'Ben Ömer'im diyecek. Bu bir yalan değil midir? O kişi Ömer mi? İslam'da yalan haramdır ve bu yüzden caiz değildir!"
Durumu Muhteşem Yüzyıl dizisinin yayını öncesinde bir bardak suda kopartılan fırtınalara benzeten Abir Zaki, dizinin Ortadoğu'daki yansımalarını köşemize aktarmaya devam edecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA