Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Böyle mutfak olur mu?

Dikkatli ve seçici televizyon izleyicisi okurumuz Haluk Zırh, bu kez de Muhteşem Yüzyıl'ın mutfağına takılmış:
"Yüksel Bey günaydın, çarşamba akşamı Muhteşem Yüzyıl dizisini izlemişsinizdir. Lütfen vaktiniz olursa, perşembe akşamı da Veda dizisini izleyin. Sebebine gelince, koskoca Topkapı Sarayı'nda Padişah'a ve etrafına hizmet veren mutfak küçücük bir normal ev mutfağı. Ufacık bir çalışma tezgahı, yerler kapkara pislik içinde. Olacak şey değil; senaristler, yönetmenler, Sultan Süleyman(!) bunları görüp itiraz etmez mi?
Bir de 'Diziyi yurtdışına pazarlayacağız' diyorlar, bu mutfak kültürüyle, adamlar başka yerleriyle gülerler sanırım.
Veda dizisindeki konağın mutfağı bile Topkapı Sarayı'ndakinden daha büyük ve düzenli. Vaktiniz olursa bir bakın lütfen, sanırım siz de hak verirsiniz."
YAZAR NOTU:
Muhteşem Yüzyıl'ın setini gezerken aynı durum benim de dikkatimi çekmiş ve bu mutfağın, saraya yakışmadığını söylemiştim. Yapım sorumluları "Burası sarayın değil, sadece Harem dairesinin özel mutfağı" diyerek konuya açıklık getirmişlerdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA