Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yine 'Sıkma Portakal' zamanı

Ağla Fatih Portakal, ağla... Sakın utanma... Asıl, ağlaması gerekip de gülenler utansın.
FOX'un Çalar Saat programında Fatih Portakal, Şırnak'tan bir kadın öğretmenin elektronik postasını okudu. Öğretmenimiz Ankara'da özel bir okulda teknoloji eğitimi verirken, Şırnak'ta sınıra 400 metre mesafede bir okula atanmıştı. "Burada..." diyordu, "Öğrencileri bilime nasıl özendirebilirim ki? Dünyayı sadece köylerinden ibaret sanıyorlar. Gittikleri en uzak mesafe Şırnak il merkezi. Onlara, dağlardan başka yaşamlar da olduğunu göstermemiz lazım. Bu nedenle ben öğrencilerime bir teleskop istiyorum. Onlara yıldızları göstermek için..."
Fatih Portakal bu mesajı gözyaşları içinde okudu. Öğretmenler Günü'ne iki gün kala...

'ÇEKİRDEK' DEYİNCE...
Birilerinin oradaki küçüklere 'başka hayatlar da olduğunu' anlatması için acaba çok mu geç kaldık?
Keşke 'Çekirdek' deyince Şırnak'taki çocuğun aklına önce mermi çekirdeği değil de, ayçekirdeği gelse... 'Kovan' denilince barut yerine bal kokusunu hatırlasalar... 'Roket' dediğinizde karakol duvarında patlayan lav silahı yerine aya ilk adım canlansa gözlerinde... O zaman kim kaldırabilir ki onları dağın vahşetine, sefaletine...
Sıkma canını be Portakal... Bu coğrafyada 'Sıkma portakal' mevsimi hiç geçmiyor ki...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA