Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sophie'nin seçimi ne ki?

Özünde 'habercilik nosyonu' barındıran kişilerin yaptığı reality show programları daha doğru, daha gerçek oluyor.
Bir dönem atv'de birlikte görev yaptığımız sevgili Özlem Gürses, iki haftadır FOX ekranlarında Affetsen adıyla bir program yapıyor. İnsanların hayatlarındaki kavşak noktalarını, 'keşke'leri, 'iyi ki'leri mercek altına alıyor.
Bunları yaparken de gerçek olaylardan yola çıkıyor. Çarşamba gecesi izlediğim program ise kolay kolay unutulacak cinsten değildi.

GÖREV UĞRUNA
Hakkı Akça, Kars'ın Kırkpınar kasabasında sağlık görevlisi olarak çalışıyordu. Bundan 40 yıl önceydi. Bölgede büyük bir kızamık salgını başlamıştı. Oğulları Necdet (5) ve Mehmet de (3) salgından nasibini almış, hastalanmıştı.
O sırada komşu köylerden birinden yardım çağrısı aldı. Salgın orayı da etkilemişti. Bir an bile tereddüt etmedi. Çantasında kalan son iki iğneden birini evde kalan karısına bırakıp "Hangi çocuğumuzun durumu daha kötüye giderse ona yaparsın" dedikten sonra, diğer iğneyi de gideceği köydeki çocuklara ayırarak yola çıktı. Son iki iğnenin ikisini de çocuklarına ayırmayı, köye gitmek yerine çocuklarını şehirdeki hastaneye götürmeyi aklına bile getirmedi.
Hakkı Akça dönüş yolunda büyük oğlu Necdet'in ağır hasta olduğunu, hastaneye yetiştirilmek üzere yola çıkarıldığını öğrendi.
Koştu, çocuğuna müdahale etme şansı bulamadan, onun vefat haberini aldı.

İKİ CAN, TEK İĞNE
Bir de anne Müşerref'in dramı vardı ki, o ayrı bir öykü... İki oğlu da hastaydı ama elinde sadece birinin hayatını kurtaracak 'tek bir iğne' vardı. Tercihini küçük oğlu Mehmet'ten yana kullandı. Daha küçük ve daha güçsüz olduğu için...
Müşerref Anne, 40 yıl sonra bile hâlâ gözyaşları içinde anlatıyordu:
"Necdet'im komşumun oğluyla aynı hafta doğmuştu. Şimdi komşunun oğlunu ne zaman görsem, aklıma Necdet'im geliyor. O da onun gibi olacaktı, olamadı..."
Kaderin ibretlik tezahürüne bakın ki, o tek iğne ile kurtulan küçük Mehmet şimdi doktorluk yapıyor. Üstelik, Doğu illerini kapsayan bir aşı kampanyasının da idareciliğini üstlenmiş. O köy senin, bu köy benim dolaşıp çocuklara aşı yapıyor. Kaderden, ağabeyinin rövanşını almak istercesine...
Bir baba, görevini yapmak uğruna evlatlarından birini feda etmek zorunda kalmış.
Bir anne, iki canından birini tercih etmeye zorlanmış. Bir kardeş, ömrü boyunca ağabeyinin 'kendi yüzünden öldüğü' fikriyle boğuşup vicdan azabı çekmiş.
Ünlü Sophie'nin Seçimi filminin senaristi bu programı izleseydi, eminim kendi filmini 'pek yavan' bulurdu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA