Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Haftanın sıkı oyunculukları...

Sayfamıza gelen yoğun ilan talebi yüzünden perşembe ve cuma günkü köşede yaptığım Zeytin Tepesi dizisi yorumunda oyunculuklarla ilgili bölümü yazıdan çıkartmak zorunda kalmıştım.
Kaldığım yerden devam:
Dizinin oyuncu kadrosu çok sağlam. Tayanç Ayaydın nasıl sağlam temelli bir oyunculuk altyapısına sahip olduğunu her karede belli ediyor. Uzun süre sit-com'da Azeri kızı olarak izlediğimiz Aslıhan Gürbüz, gerçek bir dram oyuncusu olduğunu kanıtlamış.
Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin 'Ahmet'i Salih Bademci'ye bu piyasada çok ekmek var. Zerrin Sümer ile Haldun Boysan tecrübe ile demlenen oyunculuğun en güzel örneklerini veriyorlar. Belli ki, sırada sıkı bir İpek Tenolcay gösterisi de var. Atilla Saral'a ise yeni rolü pek yakışmış. Bir süredir Assos'ta yaşıyor olmak onu yöreden biri yapıp inandırıcılığını çok artırmış. (Geçen yıl işlettiği Salash'a uğrama fırsatı bulamamıştım. Bu yaz inşallah!)
Ayça Varlıer, 'Yıldız' karakteri ile göründüğü sahnelerde diziye ayrı bir renk ve tazelik getiriyor.
Neşim Akhan, 'bunalımlı abla Suna' rolünde bana Yaprak Dökümü'ndeki Leyla'yı (Gökçe Bahadır) anımsattı. Oya Okar, 'kaygılı ve bedbaht nişanlıyı' adeta üzerine giymiş. Hakan Karahan ve Ümit Acar, yan karakterlerin bir dizinin omurgasını nasıl desteklediğini kanıtlayacak harika bir performans içindeler.
Bu arada hazır söz iyi oyunculuklardan açılmışken, üstlendiği her rolün hakkını sonuna kadar veren Yetkin Dikinciler'in Muhteşem Yüzyıl'daki Kara Ahmet Paşa performansının da göz kamaştırıcı olduğunu söylemeliyim. Bir bukalemun bile bu kadar hızlı renk değiştiremez.
Helal olsun...

MUHTEŞEM SEMBOL
Bir takdir de Muhteşem Yüzyıl'ın senarist ve yönetmenlerine...
İran Şahı Tahmasb ile Şehzade Mustafa'nın mektuplaştığına dair düzmece belgeler Kanuni'ye ulaşınca, cihan padişahı büyük bir yıkım yaşadı. Mustafa, avda oğlunu bataklıktan kurtarmaya çalışırken, Kanuni de dedesini öldüren babasını hatırlayıp vicdan muhasebesi yapıyordu. Tam da bu sırada güneş tutulması yaşandı. İşte bu simgesel sahne beni büyüledi. Çünkü güneş tutulması, tarihin pek çok evresinde kötü olayların yaşanacağının habercisi olarak yorumlanır. Ayrıca küçücük ayın, koca güneşi 'gölgelemesi', yaşanan ve yaşanacak olayları en iyi şekilde sembolize ediyordu. Bu anlamlı metaforu düşünen ve uygulayanları gönülden tebrik ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA