Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Kırmızı halı seremonileri dijital platformlara taşındı

Pandemi sürecinde sinema dünyası dijitalleşmenin ötesinde kendine alternatif çıkış yolları arıyor. Sektörün faaliyetlerini sürdürmek için başvurduğu yollardan ilki, festivalleri dijital dünyaya taşımak oldu. SXSW Film Festivali, Amazon iş birliğinde online olarak gerçekleştirilmeye hazırlanırken, Tribeca Film Festivali'nin programında yer alan bazı filmlerin de online olarak izlenebileceği duyuruldu. Bu hafta Türk dizi ve sinema tarihinde de bir ilk yaşandı. BluTV ve FX'in ortak projesi 'Alef'in ilk iki bölümü basın ve özel davetliler ile Türkiye'nin ilk sanal galasında gösterildi. Türkiye'de mistik polisiye türünün ilk örneği olan 'Alef'in başrollerinde Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen'in muhteşem performansları dışında Emin Alper'in Oscar'lık rejisine de tanık olduk. 'Karantina günlerinde ne izlesem?' diye düşünüyorsanız, 'Alef', pazar gününüzü hiç sıkılmadan geçireceğiniz gizem ve aksiyon dolu bir serüven vadediyor. Önümüzdeki günlerde kaçırmamanız gereken etkinlik ve dijital kırmızı halı seremonileri ise şöyle:

DAVID BOWIE BİYOGRAFİSİ
Yılın en çok beklenen filmlerinden biri olan 'Stardust', Tribeca Film Festivali'nde prömiyer yapacağını duyurdu. Johnny Flynn'in başrolünde yer aldığı biyografik film; efsane müzisyen David Bowie'nin gençliğini anlatıyor. Festivalin film marketinin en dikkat çekici filmlerinden biri olan 'Stardust'; izleyiciyi 2016 yılında kaybettiğimiz ve hem imajıyla, hem sanatıyla bir efsaneye dönüşen David Bowie'nin Amerika'ya ilk ayak bastığı döneme götürecek. Tribeca Film Festivali, 15-26 Nisan tarihleri arasında tüm sinemaseverlerle dijital platformda buluşacak.

ONLINE ÖDÜL TÖRENİ
Bu yıl, 74 ülkeden 2 bin 217 kısa filmin başvuru yaptığı Akbank Kısa Film Festivali yarışmasının kazananları, 14 Nisan'da saat 19.00'da Akbank Sanat Instagram kanalından sinemaseverlere duyurulacak. En İyi Film olarak seçilecek eserlerin yönetmenleri ulusal kategoride 30 bin lira, uluslararası kategoride 5 bin dolar, forum bölümünde ise en başarılı senaryo 5 bin lira ile ödüllendirilecek.

Almodovar'ın karantina günleri

Madrid'de yaşayan usta yönetmen Pedro Almodovar, karantina sürecinde neler yaşadığını ve neler izlediğini şöyle anlatıyor: "Şimdiye kadar yazmayı reddettim. İzolasyonun bu ilk günlerinin bende uyandırdığı duygulara dair yazılı bir kanıt bırakmak istemedim. Belki de bu durumun günlük rutinimden çok da farklı olmadığını fark ettiğim için... Tek başıma yaşamaya ve alarm halinde olmaya alışığım. Saatime bakmayı kestim, sadece evimdeki uzun koridorda kaç adım attığımı kontrol etmek için bakıyorum, dışarıdaki karanlık bana gece olduğunu söylüyor ama gündüzün de, gecenin de bir programı kalmadı. Acele içinde olmayı bıraktım. Bu sürecin sonunda bir bebek odası olacağına eminim, ancak çok sayıda ayrılık olacağına da... Sartre'nin söylediği gibi; cehennem diğer insanlardır. Bazı çiftlerin bu iki durumla aynı anda yüzleşmesi gerekecek."

Evde kalanlara film önerileri
Eski filmlerin ayrı bir tadı olduğunu düşünen Puhutv.com, sinemaseverler için 'Eşkıya', 'Her Şey Çok Güzel Olacak', 'İnşaat' ve 'İnşaat 2' filmlerini yayınlamaya başladı. Hepimizin favori karakteri 'Altan'ın, karıştığı kavga sırasında yıllardır görmediği kardeşi 'Nuri'yle karşılaşmasıyla başlayan 'Her Şey Çok Güzel Olacak' tam da bu karantina günlerine hediye niteliğinde. Evde kaldığımız bugünler için geçmişten günümüze akıllara kazınan filmleri yayınlamayı akıl eden Puhutv'ye binlerce teşekkür. Bu platform, #EvdeKal ve #Film- Maratonu kampayası kapsamında filmden diziye, yüzlerce içeriği evde ücretsiz izleme olanağı sağlıyor. İyi seyirler.

Cannes ve Venedik film festivalleri online olmayacak
Bu dönemde bazı film festivalleri, işleyişini sürdürmek için faaliyetlerini dijital dünyaya taşıdı ancak Cannes ve Venedik, online festival yapmayacaklarını duyurdu. Cannes Film Festivali Direktörü Thierry Fremaux, "Cannes'ın ruhu, tarihi ve modeli açısından online bir festival işe yaramaz" diyerek 73. Cannes Film Festivali'nin online olarak düzenlenmesinin söz konusu olmadığını açıkladı. Ardından Venedik Film Festivali Direktörü Alberto Barbera da benzer bir açıklamada bulundu. Venedik Film Festivali'nin 2-12 Eylül tarihleri arasında düzenlenmesi planlanıyordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA