Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Sürekli Rap, Pop dinleyip türküleri unutmayalım

Müzik sektöründe 'Rap mi, pop mu?' tartışması devam ederken, can suyumuz türkülerimizi de unutmamamız gerektiğini düşünüyorum.
Okurlarım tüm müzik tarzlarına olan saygımı ve ilgimi iyi bilir.
Ancak Türk sanat müziği ve türkülerimiz, bu türlerin en başında geliyor.
Günümüz popüler müziğinin başarılı isimlerini takdir ettiğim yazılar da kaleme aldım zaman zaman. Fakat geçmişimizi, kültürümüzü, yani kısacası özümüzü de unutmayalım.
Tabii ki herkes türkü söylemesin ama yeni çağın getirdiği soundlara gösterdiğimiz ilgiyi, türkülerimizden de esirgemeyelim.
Bu mirası gençlerimize aktaralım, bu kültürün özü ile onları tanıştıralım. Ancak neredeyse TRT dışında hiçbir mecra bu geçmişe sahip çıkmıyor. Özellikle TRT'nin kendisine ait radyolarının bu konudaki hassasiyetini yazmadan geçmek istemiyorum.
Diğer majör yayın kuruluşları ise gerek gençlerin eğilimi, gerekse ticari kaygılar nedeniyle türkülerimize hak ettikleri değeri vermiyor.
Ben elimden geldiğince buradan yazmaya, ozanların türkü hikayelerine yer verip üstüme düşeni yapmaya gayret ediyorum.
Sektörün önde gelen yapımcı ve sanatçılarının da bu konuda bir çalışması olursa, onlara da sonuna kadar destek olurum.
Tabii ki geçmiş kültürümüzü canlı tutmaya, onları gençlere sevdirmeye çalışan isimler de var. Onları hepimiz biliyor ve takdir ediyoruz.
Diğer popüler isimlerin de bu konuda projeleri olursa elbette onlara da şapka çıkarıp alkış tutarız.
Fakat bu projeler de sadece ticari açıdan gerçekleşmemeli, amaç gençlerin bu miras ile tanışması, kaynaşması olmalı. Bildiğim bir şey var, o da türkü tüm müziklerin anası bacısı, yâri, hatta en yakın dostudur.
Sizce de Batı'ya yeteri kadar özendiğimiz bu dönemde genç nüfusun bu dost ile tanışma vakti gelmedi mi?

Konserde sıcaktan bunalan minik hayranlarına su verdi

Ceza'nın Hayal Kahvesi Bahçeşehir'de gerçekleyen, yaş sınırının olmadığı konserinden birkaç not paylaşmak istiyorum. O gece gençlerin, yaşı epeyce ilerleyenlerin, çocuklarıyla birlikte gelen ebeveynlerin, aynı anda aynı lezzeti aldığına şahit oldum. Ceza, her yaş grubuna hitap etme konusunda çok başarılı ve tecrübeli. Şarkılarını 18 yaş altının dinleyip eğlenmesi beni de çok mutlu etti. Bu arada Ceza, konsere gelen hayranlarıyla öyle ilgili ki... Kendisini en önden izleyen minik hayranları sıcaktan bunalınca onlara ara ara su vererek gönüllerinde taht kurdu. Bu arada yaş sınırı olmayan konserler demişken, tabii ki koşulların buna uygun olması gerektiğini de belirtmek isterim. Tekrar teşekkür ederim sana Ceza...

KHONTKAR KİMLERİ DİNLİYOR?

POP SMOKE
GET BACK

RODDY RICCH
THE BOX

TRIPPIE REDD
DEATH FT DABABY

DABABY
INTRO

FUTURE X DRAKE
LIFE IS GOOD

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA