Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Müzik sektöründe yeni normal nasıl olacak?

Covid-19 salgını sebebiyle 1 Haziran itibarı ile hemen hemen tüm sektörler tedbirli bir şekilde yeni normal yaşama dönme sürecine adım attı. Tabii aynı durum müzik sektörü için de geçerli... Kalabalık organizasyonlar, konserler falan derken, bu yeni süreçte bizi ve müzikseverleri neler bekliyor? Soruyu sektörün önde gelen birkaç ismi ile masaya yatırdım...

POLAT YAĞCI (YAPIMCI)
'Beklediğimiz hıza 2021'de ulaşacağız'
■ Yeni bir döneme girdik. Sadece biz değil, tüm dünya, tüm insanlık için yeni bir dönem bu. Türkiye'de pandemi sürecinin ilk gününden bugüne çok iyi yönetildiğini söyleyebilirim. Şimdi yeni bir safa başlıyor. Müzik-eğlence dünyası, sosyallik üzerine kurulu bir dünya. Yapılan organizasyonların ana unsuru insan olunca, riski de büyük oluyor. Bu sebeple çok dikkatli olmalıyız. Bir hevesle acele edersek problem yaşarız.
■ Ben bu yaz çarkın dönmeye başlayacağına ama olması gereken hızı 2021'de yakalayacağımıza inanıyorum.
■ Bu sektörün insanları olarak bizim üstümüze düşen en önemli şey; taşın altına elimizi koymak ve sektöre kan pompalamaya devam etmek.

UMUT KUZEY (ORGANİZATÖR)
'Bu yaz 10 ilde festival yapmayı planlıyoruz'
■ 'Her şeyden önce sağlık' diyerek pandemi sürecini gerçekten dünyada en iyi yöneten ülkeyiz. Sağlık Bakanlığımızı takdir etmek, tebrik etmek ve uygun gördükleri önlemler gereği konserlere ara vermek bir organizatör olmanın dışında bir vatandaş olarak da asli görevimizdi. Online konserler ve canlı yayınlarla festival kitlesini diri tutmak için çaba gösterdik.
■ Bu yıl 20 ilde gerçekleştirmek için yola çıktığımız festivallerimizi Temmuz ayında başlamak üzere Ekim sonuna kadar 10 ilde düzenleyebileceğimizi umuyoruz.
■ Festivallerde katılımcılarımızın ateşi kapıdan geçerken ölçülecek. Her giriş çıkışlarında dezenfektanlarla hijyen sağlanacak. Maske takılmasını sağlamak, festival alanının her gün dezenfekte edilmesi, yiyecek içecek alanlarımızdaki hijyen koşullarının artırılması, tek kullanımlık bardaklarla içeceklerin servis edilmesi, kampta kurulan çadırlar arası mesafenin ayarlanması rutinimiz haline gelecektir.
■ Bir yıl önceden hazırladığımız altyapımızla 15 Haziran'dan itibaren biletli online konserler serisine başlayacağız.

HALUK ŞENTÜRK (MENAJER)
'Hayranlarla selfie'leri ve kulis ziyaretlerini kaldırdık'
■ Kültür sanat etkinliklerinin özlediğimiz haline tamamen dönmesi alınan önlemlere ve hepimizin bu sorumluluğa sahip olmamıza bağlı. Bu nedenle biz de sanatçılarımız için bir dizi tedbirler aldık. Öncelikle hayranlarla fotoğraf çektirmeyi ve kulis ziyaretlerini salgın bitene kadar kaldırdık. Otellerde kalınacak odalar 24 saat önceden dezenfekte edilecek ve mutlaka havalandırılacak. Tüm çarşaf, yastık ve havluların hijyen kurallarına uygun olması sağlanacak.
■ Konserlere dezenfekte edilmiş araçlarla gidilecek. Mümkün olduğunca sanatçılarımızın da, ekibimizin de kendi planladığımız araçlarla karayolu ile gitmesini sağlayacağız.
■ Kulisler sahne öncesi dezenfekte edilecek ve her şey kapalı olacak, steril mendiller, dezenfektan bulundurulacak.
■ Sahne ekibi ve orkestrası da tabii çok önemli. Onların da yemek yedikleri, kaldıkları yerler aynı şekilde dezenfekte edilecek.
■ Konserde sanatçı ve seyirci arasında sosyal mesafe olacak.
■ Kapıdan girecek seyircinin ateşi ölçülecek, konser mekanlarında belirli yerlere dezenfektanlar konulacak, masalar ona göre ayarlanacak.

CAN YAMAN KİMLERİ DİNLİYOR?

KATİP ARZUHALIM
SELDA BAĞCAN, ACID PAULI & JAMIE REMIX

HER ŞEY FANI
TARKAN, MAHMUT ORHAN REMIX

KİMSE BİLMEZ
BORA YETER & EDA GÖREN

GÖNÜL DAĞI
NEŞET ERTAŞ, YASIN KELEŞ REMIX

CEYLAN
TARKAN & SEZEN AKSU

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA