Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Gerçek hayatta Tekin’le arkadaş olabilirim ama çok takılmam

Oyuncu Tevfik Erman Kutlu, ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdür Olmaz’ dizisinde canlandırdığı ‘Tekin’i anlattı: ‘Hümanist yanını çok seviyorum. Normal hayatta onunla arkadaş olurum ama çok takılacağımı sanmam. Hayatı benim için fazla hareketli ve tehlikeli

Atv dizisi 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da rol alan Tevfik Erman Kutlu ile bir araya geldik. Canlandırdığı 'Tekin' karakterini anlatan Kutlu, uzun soluklu bir dizide yer almanın mutluluğundan bahsetti. Geçtiğimiz bölümlerde can dostu 'Boran'ın ölümü sebebiyle oldukça zor günler geçiren 'Tekin' için "Her an her şeyi yapabilir" diyen Kutlu, popülerlikle ilgili bir derdinin olmadığını söyledi.

EĞLENCELİ VE HESAPSIZ BİRİ

'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisi maceranız nasıl başladı?
Maceram her işte olduğu gibi bu dizide de menajerimin telefonu üzerine başladı. 2018'in Ağustos ayında menajerim beni aradı ve diziye yeni girecek karakterler olduğunu, benimle de ilgilendiklerini söyledi. Sonrasında biz de benim için düşünülen karakteri kabul ettik.
Reytinglerde zirvede yer alan bir işte yer almak size nasıl hissettiriyor?
Dizinin başarısı tabii ki benim performansımı da olumlu yönde etkiliyor. Sevdiğim işi, sevilen bir projede yaptığım için kendimi şanslı hissediyorum. Tabii şansı, piyango çıkması gibi bir durum olarak düşünmemek gerekli burada.
Dizinin bu kadar sürebileceğini öngörmüş müydünüz?
Türkiye'nin en sevdiği seçkin oyuncuların yer aldığı bir dizi. Hikayesi güzel ve sürekliliği olan bir proje. Çok emek var, çok. Senaryo grubu, set ekibi ve aktörler olarak mevcut şartlar içinde çok iyi iş çıkarıyoruz. Kadın-erkek herkes kendinden bir şeyler buluyor hikayede, bir karakterle kendini özdeşleştiriyor. Her hafta onların evine misafir oluyoruz. Hal böyle olunca istikrar ve başarı kaçınılmaz oluyor. 'Tekin' olur mu bilmem ama daha uzun seneler Çakırbeyli Ailesi'nin hikayesi devam eder diye düşünüyorum.
'Tekin' için neler söylemek istiyorsunuz?
'Tekin', canım yaa. Çok yufka yürekli, kendini gönülden bağlı olduğu herkes için feda edebilecek, uğruna tüm benliğini koyabilecek bir karakter. Saf bir tarafı var. Diğer taraftan da tatlı sert bir gözü açık diyebilirim. Onun insan seven ve saf yanını çok seviyorum. Aslında düşünmeden konuşuyormuş gibi görünmesine rağmen hikayeyle ve hayatla ilgili verdiği mesajları da seviyorum. Zaman zaman pot da kırıyor tabii. Eğlenceli ve hesapsız buluyorum onu, normal hayatta zaten böyle insanlar dostumuz olarak kalabiliyor.
Normal hayatınızda arkadaş olabileceğiniz biri mi sizce 'Tekin'? '
Tekin'in hayatı benim için fazla hareketli ve tehlikeli. Buna rağmen onunla arkadaş olabilirim ancak takılacağımızı düşünmüyorum.
Geçtiğimiz bölümlerde 'Tekin' can dostu Boran'ın arkasından çok gözyaşı döktü. Onu bundan sonra neler bekliyor?
'Boran', 'Tekin'in olmayan ailesiydi; anası, babası, dostuydu. Onu koruyan, kollayan gönülden bağlandığı babası gibiydi. Haliyle bu kayıpla beraber yıkıldı. Artık kaybedecek bir şeyi yok. Kaybedecek bir şeyiniz yoksa artık hayata karşı daha güçlüsünüz demektir. 'Tekin' de bu kayıptan daha da güçlenerek çıkacak kanımca. Bundan sonra neler beklediğini hep birlikte göreceğiz. Neticede tehlikeli işler yapıyor, her an her şey olabilir.

MUSTAFA'NIN AYRILMASI ÜZDÜ

Oyuncu Mustafa Üstündağ, Instagram'da yaptığınız son paylaşımın altına 'Çok güzel oynamışsın kardeşim' diye yazmış. Siz de yakın arkadaşınız Mustafa Üstündağ'ın diziden ayrılmasına üzüldünüz mü?
EDHO'dan önce tanışıyoruz, başka bir işte düşman iki karakteri oynamıştık 9-10 bölüm. Set dışında da arkadaşlığımız vardı. Bu işle beraber tabii arkadaşlığımız daha bir mana kazandı. Ayrılmasına üzüldüm tabii ki. 2 senedir neredeyse her set günü beraber olduğum, iyi anlaştığım, sevdiğim oyun arkadaşımla artık oyun oynayamayacağım. Neyse mukadderat diyelim. Ne olursa olsun ayrılsak da beraberiz babamla.

YAŞAMI EVE SIĞDIRDIM

Siz koronavirüse nasıl tedbirler alıyorsunuz?
Birçok kişi gibi ben de daha önce yaşamadığım bir durumun içindeyim. Neticeyi beraber yaşayıp göreceğiz. Yetkililerin öneri ve uyarılarını takip ediyorum öncelikle. Genel temizlik kurallarına dikkat ediyorum, hayatımı olabildiğince evime sığdırdım.
Yetkililerin evde kal çağrısına uyabiliyor musunuz?
Normalde de çalışmıyorsam eğer evdeyimdir. Çıktığımda da zaten bellidir gideceğim yerler. Eş, dost ziyareti. Ama şu an annemle babamı ziyaret etmiyorum önlem gereği. Evcimen bir adamım. Kitap okuyorum, yazıyorum, çiziyorum. İki tane kedim var, onları mıncıklıyorum.

MESLEĞİMLE İLGİLİ ÖĞRENDİKLERİMİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM

Popülerlik ve şöhretle aranız nasıl?
Gelirse coşma, giderse bozma. İşimi iyi yapayım da ben, sonrasını yaşar görürüz.
Herkes kalıcı olmak ister, sizin meslekteki hedefiniz idealiniz nedir?
İleride öğrendiklerimi, yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum bu mesleğe ilgisi olanlarla. Bir de aklına geldiklerimin yüzünde bir tebessüme sebep olursam ne mutlu bana.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA