Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yumurtalı köfte

Dört adet yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun, una bulayın. Köfte için kıymayı, tuzu ve karabiberi yoğurun. Dört eşit parçaya ayırın. Her parçayı elinizle yassılaştırın. Unlanmış yumurtaları içine yerleştirin ve yumurta görünmeyecek şekilde kapatın. Kalan yumurtayı iyice çırpın. Köfteleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Kızdırılmış yağda kızartın.

MALZEMELER
5 adet yumurta
200 gr. kıyma
1 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
Tuz
Karabiber
1 su bardağı sıvı yağ

Muzlu milföy
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşatın. Muzları soyun ve kararmamaları için limonla ovun. Ortadan ikiye bölün. Muzları milföy hamurlarının üzerine koyun. Hamurun iki köşesini ortada birleştirip iyice bastırın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Hamurları soğuk suyla çalkaladığınız tepsiye dizin. 180 derecelik fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Çikolata sosuyla süsleyin.

MALZEMELER
2 paket milföy hamuru
5 adet muz
1 adet limon
1 adet yumurta sarısı Üzerine:
Çikolata sosu

Yoğurtlu kırmızı biber
Kırmızı biberleri jülyen doğrayıp tuz ekleyin ve zeytinyağında yumuşayana kadar soteleyin. Üzerine nane ve karabiber serpip kenara alın. Yoğurda sarmısak ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın. Biberleri yoğurdun üzerine koyarak servis yapın.

MALZEMELER
3 adet kırmızı biber
2 su bardağı yoğurt
1/2 demet maydanoz
2 diş sarmısak
2 çora kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA