MALZEMELER
2 adet tavuk budu
15 adet arpacık soğan
1 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı taze bezelye
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kemiklerinden ayrılmış ve doğranmış tavuk butlarını tereyağında beş dakika kavurun. Havuç ve patatesi irice doğrayın. Bezelyeyi, havucu ve patatesi tavuk etinin üzerine ekleyin. Arpacık soğanları, sarımsak, tuz ve karabiberi de ekleyin. Üzerine su koyarak pişirin.
***
Baklavalı elma tatlısı
MALZEMELER
12 adet baklava yufkası
2 çorba kaşığı tereyağı
İçi için:
4 adet elma
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Baklava yufkalarını altışarlı iki gruba ayırın ve aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun. Daha sonra yufkaları dört eşit parçaya kesin. Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Toz şekerle birlikte yumuşayana kadar pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Yufkalara elmalı harcı paylaştırıp büzerek bohça şekli verin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
***
Patatesli muska böreği
MALZEMELER
2 adet yufka
2 adet soğan
2 adet patates
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
2 çorba kaşığı tereyağı
Soğanı tereyağında kavurun. Patatesi haşlayıp ezin ve soğana ekleyin. Biraz kavurup baharatları ilave edin. Yufkaları düz bir zemine yayıp uzun şeritler halinde kesin. Bir ucuna iç harcından koyup muska şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin.