Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kadayıflı tavuk sarma

MALZEMELER
250 gr. kadayıf
300 gr. ince dövülmüş tavuk göğsü
2 dal fesleğen
100 gr. ıspanak yaprağı
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber

Kadayıfı didikleyin. Tavuk etlerini düz bir zemine serin ve üzerine tuz, karabiber serpin. Fesleğen ve ıspanak yaprağını etlerin üzerine pay edip rulo yapın. Kadayıftan bir miktar alıp avucunuzda düzleştirin, içine tavuk etini koyun, rulo şeklinde sarın. Çırpılmış yumurtaya bulayın ve kızartın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin.

Kepek unlu kurabiye
MALZEMELER
3 su bardağı kepekli un
1 çay bardağı damla çikolata
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağı
Un, şeker, kabartma tozu, vanilya ve yağı karıştırın. Sütü azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Son olarak damla çikolatayı ekleyin. Hamurdan parçalar koparıp düzeltin ve tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA