Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Hurmalı tel kadayıf

MALZEMELER
1/2 kg. tel kadayıf
3 çorba tereyağı
10 adet hurma Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1/2 limonun suyu

Şeker ve suyu kaynatın, limon suyunu ekleyip bir dakika sonra ocaktan alın. Hurmaları iri iri doğrayın. Kadayıfı avucunuzda ufalayın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip ovun. Bir kahve fincanının içine birkaç tutam kadayıf koyup üzerine bastırın. Ortasına bir-iki parça hurma yerleştirin. Yeniden kadayıf koyup elinizle bastırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine fincanı ters çevirerek çıkarın. 200 derece fırında pişirip üzerine soğuk şerbeti dökün.

***

ETLİ MANTI ÇORBASI

MALZEMELER
4 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
1 su bardağı mantı
3 çorba kaşığı kuşbaşı et

Etleri kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine su ilave ederek kaynamaya bırakın. Etlerin suyu kaynamaya başlayınca, tuz ile mantıyı ekleyerek 15 dakika daha pişirin. Yoğurdu bir kapta çırpıp çorbanın suyuyla ılıtın ve yavaş yavaş çorbaya katın. Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA