Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Havuçlu börek

Haşlanıp ezilmiş patates, irmik, iki adet yumurta sarısı ve tuzu karıştırın. Rendelenmiş havuç, elma ve kıyılmış biberi soteleyin. Tuz, karabiber ve şeker ekleyip beş dakika pişirin. Yufkalara tereyağı sürüp üst üste koyun. Üzerine patatesli harcı yayın, rulo yapın. Üzerine tereyağı sürüp 30 dakika pişirin. Kalan yumurta sarısı ile kremayı karıştırıp böreğe sürün, çörekotu serpin. Yeniden fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER

3 adet havuç
1 adet elma
4 adet patates
6 çorba kaşığı tereyağı
1 adet acı sivri biber
1 çay bardağı irmik
3 adet yumurtanın sarısı
3 adet yufka
2 çorba kaşığı krema
Tuz, karabiber
Bir tutam toz şeker
Çörekotu

ALİNAZİK
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Bir çorba kaşığı margarini ilave edin. Yoğurda dövülmüş sarımsak vez tuz ilave edip, patlıcana katın. Kıymayı margarinle kavurun. Küçük doğranmış biber, kırmızıbiber ve tuz ekleyin, biraz kavurun. Patlıcanı servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş kıyma ve domates dilimleri koyun.

MALZEMELER

1/2 kg. patlıcan
3 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı süzme yoğurt
4 diş sarımsak
400 gr. kıyma
2 adet biber
1 adet domates
Tuz

BİBER SALATASI
Arpa şehriyeyi tuz eklenmiş suda haşlayıp süzün. Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Kuru üzümü ılık suda 10 dakika bekletin. İri doğranmış soğanı kavurun. İçine doğranmış kırmızıbiberi ekleyip bir kaba alın. Şehriyeyi, üzümleri ve kabuğu soyulmuş çiğ bademleri ekleyin. Tuzunu ayarlayıp iyice harmanlayın.

MALZEMELER

3 adet közlenmiş kırmızı biber
1 su bardağı arpa şehriye
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Yeterince su
1 çay bardağı çiğ badem
1 çay bardağı kuru üzüm
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA