Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantarlı hindi sote

1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet domates
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
1/2 kg. kuşbaşı hindi
400 gr. mantar
Tuz
Karabiber
1/2 demet maydanoz
Soğanı yarım ay şeklinde, sivri biberleri halka halka, domatesi ise küp küp doğrayın. Mantarları da dilimleyin. Sarımsağı doğrayın. Tencereye margarini koyup erittikten sonra hindi etini katın ve kendi suyuyla beş dakika kavurun. Soğan, sarımsak ve sivri biberleri ilave edip beş dakika daha kavurun. Domatesleri ve temizlenmiş mantarları da ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. Servis yapacağınız zaman doğranmış maydanozu serpin.

Nohutlu patates köftesi
1.5 su bardağı nohut
2 adet patates
1 çay bardağı ince bulgur
1/2 demet maydanoz ve dereotu
1 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nohudu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp bir kaba aldığınız nohudu, haşlanmış patates ve bulgurla yoğurun. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu katın. Tuz, karabiber ve pul biber ilave edip iyice yoğurun. Harçtan iri köfteler hazırlayın. Sonra da una bulayıp kızgın yağda kızartın.

Fasulyeli tarhana
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba acı biber salçası
5 çorba kaşığı tarhana
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tarhanayı soğuk suda çözdürün. Tencereye tereyağını, haşlanmış fasulyeleri ve sarımsağı koyup beş dakika kadar kavurun. Salçayı ve tarhanalı suyu da üzerine ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın. 10 dakika kadar pişince ocaktan alıp bekletin. Üzerine tereyağında yakılmış pul biber dökerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA