Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Arzunuza göre şekillendirip kızartın. Mantarları bir su bardağı suda 15 dakika haşlayıp süzün. Ardından tereyağında soteleyin. Mısır nişastasını bir su bardağı suda açıp üzerine ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Köfteleri mantar sosuyla birlikte servis yapın.
MALZEMELER
50 gr. kıyılmış kuru mantar
600 gr. kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber
PEYNİRLİ MANTI
Un, süt ve tuzla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun, 20 dakika dinlendirin. İki eşit parçaya ayırın ve her birini ince açıp karelere kesin. Rendelenmiş beyaz peynir ve yoğurdu karıştırıp kare hamurların üzerine paylaştırın ve üçgen şeklinde katlayın. Kaynayan tuzlu suda 10- 15 dakika haşlayın.
MALZEMELER
2.5 su bardağı un
Aldığı kadar süt
1 çay kaşığı tuz
İÇİ İÇİN:
100 gr. beyaz peynir
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
HAVUÇLU HELVA TATLISI
Havuçların kabuğunu kazıyıp rendeleyin. Helvayı çatalla ezin. Elmayı rendeleyin. Helvaya; elma, havuç, limon suyu ve tarçını ilave edip karıştırın. Karışımı ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
2 adet havuç
200 gr. tahin helvası
4 tatlı kaşığı limon suyu
1 adet yeşil elma
1 çay kaşığı tarçın