Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Bır İstanbul bir Bodrum dedikodusu

Seda Sayan ve Sinan Engin'in oğlu Oğulcan Engin'ın yapımcılık işlerine merak sardığını duymuştum ama hep seyahat halinde olduğundan kendisine soramamıştım... Oğulcan şu sıralar İstanbul'da. Bu kez de yeme içme kulislerinde bir dedikodu dolaşıyor onunla ilgili; Cihangir'in popüler sokaklarından Susam sokağında yeni bir mekan yaratıyormuş. Henüz işin ne kadar içinde, yani dekorasyonundan yemek menüsüne kadar her detaya müdahale ediyor mu bilmiyoruz ama Oğulcan'ın sosyal hayattaki popülaritesi oldukça fazla. Bu durum ona çok fayda sağlayacaktır; benden söylemesi.
Gelelim Bodrum'la ilgili dedikoduma... Bodrum'da, ilçenin dünya çapında çok konuşulmasına sebep olacak bir mekan açılıyor: Caresse Resort&Spa içerisindeki Buddha Bar. Hem bar, hem de beach olarak hizmet verecek mekan; gündüzden geceye açık havada bambaşka bir deneyim sunacak. Bakalım dünyadaki diğer Buddha'lar arasında kaçıncı sıraya oturacak, hep beraber göreceğiz.

Sanat meraklıları için...
Bugün Karaköy Dem'de açılacak sergide Berkan Mumcu'nun eserlerini görebilirsiniz. Ben kendisiyle Nişantaşı sokaklarında tanıştım. Elinde yağlı boya bir eseri vardı, henüz çerçeveletmemiş, üstü başı boya içerisindeydi. Ben "O elindeki ne?" diye sorunca, "Al senin olsun" dedi. Evimin en güzel noktasına asacağım eseri böylesi bir şekilde bana vermesi şaşırtıcıydı. Ama gerçek sanatçılar, sanatını para için yapmayanlardır. Hatta sosyal medya hesabında paylaştığı bir sözde de bunu vurguluyor: "Karşılık beklemeden kendini bir işe adamaktır zor olan." Berkan, sanatın tüm dünyaya ulaşsın, zaten eminim sen bunu başaracaksın.

Bebek'te yiyebileceğiniz en lezzetli bonfile
Bebek'in en yenisi Mekan Sophie, kısa sürede gündüz kuşağı kadınlarının adresi olmuş durumda. Özellikle mekanın sahibesi Aslı Şen'in burada vakit geçirmesi de mekanı reytinglerde zirveye taşıyor. Geçtiğimiz günlerde bir kutlama için, ufak bir grup arkadaşla buluştuk. Aslı Şen'in de olduğu masaya menüye yeni eklenen Cafe de Paris etlerimiz geldi, yanında salatası, patates kızartması ve bolca sosu ile. Utanmasam ikinci tabağı mideme indirecektim. Masam çok sosyetikti, yapamadım.

İtalyan ve Uzakdoğu mutfağı out
Geçtiğimiz pazar günü Timeout 101 Yemek Festivali vardı. Ortaköy'ün göbeğindeki Esma Sultan'da düzenlenen festival, insan seli gibiydi. Mekan belli ki dar gelmiş. Keşke oturup soluklanacağımız alanlar olsaydı. Festivalde Türk mutfağı dışında en çok İran, Meksika ve Avusturya mutfağına ait lezzetler dikkat çekti. Stantlarının önünde ise kuyruklar vardı. Demek ki dünya İtalyan ve Uzakdoğu mutfağından ibaret değilmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA